Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » 'Kara Şimşek' geliyor

'Kara Şimşek' geliyor

'Kara Şimşek' geliyor29 Haziran 2013 - 07:06
1982-1986 yılları arasında televizyon fenomeni haline gelen "Kara Şimşek / Knight Rider" beyazperdeye uyarlanıyor1982-1986 yılları arasında televizyonda yayınlanan ve tüm dünyada büyük hayran kitlesi edinen efsane dizi "Kara Şimşek / Knight Rider" beyazperdeye uyarlanıyor.

1982-1986 yılları arasında ABD'de yayınlanan ve Türkiye dahil Dünya'nın birçok ülkesinde de yayınlanarak popüler olmuş televizyon dizisi "Kara Şimşek / Knight Rider", kendi kendine hareket edebilebilen, konuşabilen yapay zekalı otomobil KITT ile sahibi Michael Knight'ın başından geçen olayları işliyor. Uzun süredir gündemde olan proje için çalışmalara hız verildi. Yapımın haklarını satın alan The Weinstein Company adlı şirket filmin senaristinin ismini açıkladı. "Kara Şimşek / Knight Rider"ın senaryosunu Brad Copeland kaleme alacak. Copeland daha önce "Çılgın Motorcular / Wild Hogs" ve "Arrested Development" gibi yapımlara imza atmıştı.

2008 yılında NBC kanalında on yedi bölümlük TV dizisi olarak ekranlara gelen "Kara Şimşek / Knight Rider"ın bu kez büyük bütçeli bir proje olacağı konuşuluyor. Özellikle "Hızlı ve Öfkeli / The Fast and the Furious" serisinin elde ettiği başarıdan sonra film için beklentiler hayli yüksek tutuluyor.