Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Vahşi reklam panolarına karşı yaşam savaşı!

Vahşi reklam panolarına karşı yaşam savaşı!

Vahşi reklam panolarına karşı yaşam savaşı!04 Şubat 2014 - 03:02
Genç sanatçı Jon Burgerman, metro istasyonlarına asılan reklam panoları ile 'kanlı' bir mücadeleye girişiyor!

New Yorklu genç sanatçı Jon Burgerman, bloğunda yayınlandığı "Head Shots" serisi ile metro istansyonlarının 'vahşi' yönünü ortaya koyuyor. Reklam panoları kaynaklı olarak kamusal alanlarda çektiği şiddet fotoğrafları ile çevremizde ne kadar yüksek bir şiddet oranı olduğunu gösteren sanatçı, fotoğraflara dijital ortamda kan efekti ekleyerek yayınlıyor.

 

Jon Burgerman / "Head Shots"
 

Yahoo Movies'e yaptığı açıklamada "Amerika'da gerçekleşen her üst düzey silahlı çatışma kaynaklı trajedi sonrası evimden çıkarken daha da paranoyak ve gergin hale geliyorum. Çevremizde, burnumuzun dibinde, hepimizin görebilmesi için ne kadar çok tehdit unsuru olduğunu fark ettim" diye konuşan Burgerman, "Bunu sessiz müdahale olarak tanımlamayı tercih ediyorum. Elimden geldiği sürece bu seriye devam edeceğim" dedi.

 

Jon Burgerman / "Head Shots"

 

Sanatın hemen hemen her konuda dünyayı değiştirebilecek bir katalizör görevi görebileceğini düşündüğünü söyleyen Burgerman, "Bu seriyle amaçladığım şeylerden biri de yok sayma ya da görmezden gelme şansımız olmayan bu hayalgücü ürünlerini bir kez daha değerlendirmeye sunmak" dedi. İlginç bir şekilde, İngiltere temelli bir gazete, Burgerman'ın sessiz müdahale fotoğraflarını "fazla şiddet içerikli" bulduğu için yayınlamayı reddetti. Burgerman konuyla ilgili olarak, "Şiddet içeren film posterlerini tam sayfa yayınlamanın gazete için bir sorun teşkil etmediği ortada. Silahlarını çekip birilerini öldürmeye hazırlanan 'kahramanlara' hayranlık duyarak bilinçaltımıza aslında hangi mesajları gönderiyoruz?" diye konuştu.

 

Jon Burgerman / "Head Shots"