Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Paris'teki Picasso Müzesi yeniden açıldı

Paris'teki Picasso Müzesi yeniden açıldı

Paris'teki Picasso Müzesi yeniden açıldı20 Şubat 2014 - 04:02
Paris'te bulunan Pablo Picasso Müzesi kapalı olduğu 5 yılın ardından tekrar ziyarete açılacak

Dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'ya dair en çok materyali bulunduran sayılı müzelerden Paris'teki Picasso Müzesi 5 yılın ardından yeniden ziyarete açılacak.

 

2 yıllık restorasyon çalışması için kapatılan, fakat 5 yıllık bir süre boyunca ziyarete açılmayan müze, 71 milyar dolarlık bir restorasyon çalışması ile kapılarını açacak. 17. yüzyıldan kalma bir binada yer alan müzenin iç ve dış bakım çalışmaları, sergi alanını 3 bin 800 metrekareye çıkarttı. Picasso'ya ait 5 bin civarında resim, heykel, döküman, seramik iş ve fotoğraf bulunduran müze, yer sıkıntısı sebebiyle eserleri asla bütün olarak sergileyememişti. Ziyaretçi sayısına da kısıtlama getirme zorunluluğundan kurtulan müze, artık 380 yerine 650 ziyaretçiyi ağırlayabilecek. Müze müdürü Anne Baldassari, müzenin Haziran ayında resmi olarak ziyarete açılacak hale geleceğini belirtti. Yapılan restorasyonu "evrim" olarak niteleyen Baldassari, "Her şey yeni, her şey restore edildi ve her şey yerli yerinde" diye konuştu. 

 

İlk olarak 1985 yılında açılan müzeye Picasso'nun eşi Jacqueline Picasso da bağışta bulunmuş, fakat müze 2009 Ağustos'unda restorasyon için kapatılmıştı.