Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Kurşun kalemin ucundaki dev dünya

Kurşun kalemin ucundaki dev dünya

Kurşun kalemin ucundaki dev dünya17 Ocak 2018 - 02:01
Dünyada sayılı sanatçı tarafından icra edilen “micro art”ın kurşun kalem alanındaki Türk temsilcilerinden Nihat Özcan; sergisinde, kurşun kalemin ucunu yontarak lokomotif, Eyfel Kulesi, kuru kafa, kılıç, Modigliani Heykeli gibi ayrıntılı işçilikle mini boyutlarda eserler ortaya çıkartıyor.
 Nihat Özcan’ın ‘Kalemin Ucundaki Sanat’ adlı sergisi 19 Ocak – 19 Şubat 2018 tarihleri arasında Mall  of İstanbul’da görülebilir.
 
Türkiye’nin en büyük alışveriş, yaşam ve eğlence merkezi Mall of İstanbul etkileyici bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Dünyada sayılı kurşun kalem oyma sanatçısından biri olan 1987 doğumlu Nihat Özcan’ın, ‘Kalemin Ucundaki Sanat’ adlı sergisi Mall of İstanbul’da her yaştan sanatseveri bekliyor. Nihat Özcan eserlerinde kurşun kalemin ucundaki kömüre hayata dair kesitleri işliyor. 
 
Dünyanın en dikkat çekici eserlerinden devasa Eyfel Kulesi, büyük bir lokomotif, Kapadokya’nın hayranlık verici evleri sanatçının eserlerinde bir kurşun kalemin ucunda sergileniyor. Bazı eserler öyle ince bir işçilikle çalışılmış ki ayrıntılarını görebilmek için büyüteçle bakmak gerekiyor. Nihat Özcan’ın etkileyici eserleri arasında sadece dev boyutlu nesnelerin küçük boyutlu çalışmaları değil; kahve fincanı, Thor Çekici, kalpler, taş evler, Modigliani Heykeli, kılıçlar ve çok daha fazlası bulunuyor. 44’ten fazla eserin yer aldığı ‘Kalemin Ucundaki Sanat’ adlı sergi 19 Ocak – 19 Şubat tarihleri arasında Mall of İstanbul’da görülebilir.
 
 
 
 
Etiketler: micro art  Modigliani