Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Müzisyen James Last hayatını kaybetti

Müzisyen James Last hayatını kaybetti

Müzisyen James Last hayatını kaybetti11 Haziran 2015 - 05:06
Ünlü Alman besteci ve orkestra şefi James Last 86 yaşında hayatını kaybetti
1970'li ve 80'li yıllarda Türkiye 'de de yakından tanınan ünlü müzisyen James Last, 86 yaşında Florida'daki evinde hayatını kaybetti. Genelde enstrümental parçalar çalan orkestrasıyla bir dönemin en çok dinlenen parçalarına imza atan Last, geçen yıl ağır hastalandı ve ardından hayranlarına veda etmek için bir turne düzenledi.
 
 
Son konserlerinden bazılarını ilkbaharda Londra'daki Royal Albert Hall salonunda veren müzisyen, 1960'larda başladığı müzik kariyerinde yaylı sazlar ve korosu da bulunan orkestrasıyla bir çok hit albüme imzasını attı. Müzisyenin pan flütle çalınan 'Lonely Shepherd (Yalnız Çoban)' adlı bestesi Türkiye'de de bir dönem radyo ve televizyonda en sık çalınan parçalarından biri oldu.
 
 
Çocuk yaşta piyano çalmayı öğrenen ve 14 yaşında Alman Wehrmacht Bückeburg Askeri Müzik Okulu'na giren müzisyen, Helmut Zacharias, Freddy Quinn, Lolita, Alfred Hause ve Caterina Valente gibi sanatçılara hit parçalarında yardımcı oldu. Last'ın, evinde ve ailesinin yanında 'huzur içinde öldüğü' bildiriliyor.