Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Glastonbury festivali başladı

Glastonbury festivali başladı

Glastonbury festivali başladı26 Haziran 2015 - 02:06
Dünyanın en büyük müzik ve sanat festivali olarak anılan Glastonbury 2015 başladı

İngiltere’nin Somerset şehrinde Glastonbury kasabasında düzenlenen müzik festivali Glastonbury, her yılın Haziran ayının son hafta sonunda gerçekleşiyor. Bu yıl Worthy Farm’da 24-28 Haziran arasında gerçekleşecek festivalin sürpriziyse Tibet'ten geldi. Dini lider Dalai Lama, sevgi mesajlarını iletmek için Pazar günü festivale geleceğini duyurdu. Tibet Budizm'inin ruhani liderleri "Dalai Lama" ünvanına sahip oluyor ve 1950 yılında bu ünvana sahip olan 14. kişi olan Jetsun Jamphel Ngawang Lobsang Yeshe Tenzin Gyatso, hala "Dalai Lama" ünvanını koruyor.

 

1970′lerde başlayan Glastonbury festivali en eski festivallerde biri. Bilet fiyatları 170 Pound civarında olan festivalin bu yılki ‘headliner’ları arasında Dave Grohl’un İsveç’teki bir konserde ayağını kırması sebebiyle Glastonbury’den çekilmesi üzerine açıklanan yeni isim Florence and the Machine, ‘headliner’ olarak açıklanmasının ardından tartışmalara sebep olan Kanye West, 1960-70’lerin en önemli rock gruplarından The Who bulunuyor.

 

Ayrıca Lionel Richie, Patti Smith, FKA twigs, Florence and the Machine, Pharrell Williams, Run the Jewels, Future Islands, Alabama Shakes, Flying Lotus, Mavis Staples, Mary J. Blige, Caribou, Future Islands, Azealia Banks, Death Cab for Cutie, Hot Chip, Todd Terje, Spiritualized, Perfume Genius, Jessie Ware, Charli XCX, Jamie xx, Suede, the Chemical Brothers, Belle & Sebastian, Father John Misty, La Roux, Sharon Van Etten, Courtney Barnett, Franz Ferdinand and Sparks, the Fall, Ryan Adams ve daha birçok isim festival sahnesinde olacak.