Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Coldplay&Cat Power: "Wish I Was Here"

Coldplay&Cat Power: "Wish I Was Here"

Coldplay&Cat Power: "Wish I Was Here"08 Temmuz 2014 - 02:07
Chris Martin ve Cat Power'ın yeni Zach Braff filmi için yaptıkları şarkı yayımlandı

Coldplay vokalisti Chris Martin ile Amerikalı müzisyen Cat Power, Scrubs yıldızı Zach Braff’ın yeni filminin müzikleri için bir araya geldi. Chris Martin’in yazdığı, Cat Power’ın ise lead vokallerinde yer aldığı “Wish I Was Here”, filmle aynı adı taşıyor. Şarkı, National Public Radio üzerinden dinlenebiliyor.

 

NPR’a konuşan Braff şarkıyı Cat Power’ın seslendirmesi düşüncesinin nasıl oluştuğunu, “Chris’in aklında şarkının bir kadın tarafından seslendirilmesi vardı. Bunun dahice bir fikir olduğunu düşündüm çünkü film, diğer şeylerin yanında, ailesinin reisi olan güçlü bir kadını da konu alıyor. Chris’le konuşurken neredeyse aynı anda ‘Cat Power’ dedik” sözleriyle anlattı.

 

18 Temmuz’da vizyona girecek filmin bu yıl Sundance Film Festivali’nde gösterilen bölümünde, o dönemde henüz hazır olmadığı için Chris Martin ile Cat Power’ın eseri bulunmuyordu. Yönetmen Braff daha önce Entertainment Weekly’ye şarkının “gelmiş geçmiş en harika şarkılardan biri” olduğunu söylemişti.

 

“Wish I Was Here” filminin bütçesinin büyük bir kısmı Kickstarter’da hayranların bağışladığı paralarla oluşturuldu. O dönemde yönetmenin New York’daki bir film şirketinden de bağış alması tartışmalara yol açmıştı. Zach Braff yönetmenliğini yaptığı filmde ayrıca Aidan Bloom karakterini canlandırıyor. En iyi “Scrubs” dizisinin yıldızı olarak tanınan Braff, yönetmen olarak çıkışını 2004 yılında “Garden State” ile yaptı. Hem aktör hem yönetmen olarak kendini ispatlayan Braff, alternatif müziğe olan ilgisiyle de biliniyor. “Wish I Was Here”ın müziklerinde Chris Martin ve Cat Power’ın yanı sıra, The Shins, Radical Face, Bon Iver, Paul Simon, Gary Jules gibi isimler de yer alıyor.