Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Feminist yazarlardan Serbes'e açık mektup

Feminist yazarlardan Serbes'e açık mektup

Feminist yazarlardan Serbes'e açık mektup02 Eylül 2015 - 10:09
Feminist Edebiyatçılar Platformu yazar Emrah Serbes’e açık mektup yazdı
Feminist Edebiyatçılar Platformu katıldığı bir televizyon programında, romanı 'Deliduman'ı eleştirenlere “Sizi gerçekten hırpalarım. Ondan sonra her aynaya baktıklarında beni hatırlarlar,” diyen yazar Emrah Serbes’e açık mektup yazdı.
 
Serbes, 19 Ağustos'taki “Bunu Konuşalım” programında, “Ben ne Elif Şafak’a benzerim, ne de Orhan Pamuk’a. Eğer beni hırpalarsanız, ben de sizi hırpalarım. Asla arkanızdan konuşmam, asla yazı yazmam, asla polemiğe girmem ama sizi gerçekten hırpalarım” diye seslendi. Feminist Edebiyatçılar Platformu, Emrah Serbes’e yazdıkları açık mektupta yazarın romanları hakkında eleştiri yazanları fiziksel şiddetle tehdit etmesini eleştirdi.
 
'Deliduman' üzerine kadın eleştirmenler tarafından yazılan eleştirilerde, romandaki dilin maçoluğuna vurgu yapıldığının altını çizen feminist edebiyatçılar, hırpalanmakla tehdit edilmenin ironik olduğunu ifade etti. Platform, Serbes’in kullandığı dile de gönderme yaparak “Kalemden de kelamdan da kumu yeterince dövdüğüne kani olana dek uzak dur. Çünkü aslanım, bundan böyle Feminist edebiyatçılar olarak Söz’ümüzü sizin gibilere kaptırmaya niyetimiz yok,” şeklinde ifadeler kullandı.