Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Zeynep Oral'a Fransa'dan Nişan

Zeynep Oral'a Fransa'dan Nişan

Zeynep Oral'a Fransa'dan Nişan10 Kasım 2012 - 06:11
Fransa Kültür Bakanlığı tarafından "Sanat ve Edebiyat Şövalyesi" nişanına değer görülen Oral için 16 Kasım Cuma günü İstanbul Fransız Başkonsolosluğu'nda resepsiyon düzenlenecekGazeteci - yazar Zeynep Oral, Fransa Kültür Bakanlığı tarafından verilen Sanat ve Edebiyat Şövalyesi (Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres ) nişanına değer görüldü.

Oral'a nişanı, Fransa Başkonsolosu Hervé Margo tarafından 16 Kasım Cuma günü saat 19.00'da düzenlenecek resepsiyonda takdim edilecek.

Sanat ve Edebiyat Nişanı (Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres), Fransa Kültür Bakanlığı’nın verdiği, ülkenin belli başlı onur nişanlarından biri olarak kabul ediliyor. 1957 yılında verilmeye başlayan nişan, sanat veya edebiyat alanındaki yaratılarıyla öne çıkan isimleri veya Fransa’da ve dünyada sanat - edebiyat alanındaki yaratılarıyla öne çıkan isimleri ya da sanat ve edebiyatın başarısına katkıda bulunanları onurlandırma amacı taşıyor.

2010 yılında da Türkiye'den Elif Şafak, Sanat ve Edebiyat Şövalyesi (Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres ) nişanına değer görülmüştü.