Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Yeni sezona önden bir bakış

Yeni sezona önden bir bakış

Yeni sezona önden bir bakış25 Temmuz 2022 - 09:07
9 sanatçının üretimlerinden oluşan 'Hits Different' sergisi 25 Temmuz - 25 Ağustos 2022 tarihleri arasında Vision Art Platform'da sanatseverlerle buluşuyor.

 

'Hits Different’da yer alan eser seçkisi, Vision’ın yeni sezon öncesinde sanatçılarının güncel üretimlerini ve gelecek projelerini bir ön gösterim olarak harmanladığı yerleştirmelerden oluşuyor.

 

Pınar Akkurt, Tanzer Arığ, Huo.rf, Mert Acar, Candaş Şişman, Sefa Çakır, Tuğçe Diri, Irmak Dönmez ve Daniela Budişteanu!nun işlerinden oluşan seçkide farklı teknik ve malzemelerden oluşan eserler izleyicilerle buluşacak. Her sanatçının pratiğinden öne çıkan eserlerden oluşan bu sergide Vision’ın izleyicilerine sunduğu seçki ağustos sonuna kadar izlenebilir.

 

Sergide yer alan bazı sanatçılar;

 

Mert Acar

 

Sergide yer alan seçki, sanatçının yakın geçmişte ürettiği Absence ve Suspended Stillness serilerinde hissedilen içe dönük kapalı atmosferi dönüştürerek pandemi öncesinde çekmekte olduğu manzaralara, geniş boşluklara ve detaylara odaklanıyor. Kentin dışında kalan doğal alanlara yaptığı yolculuklar, karantina süreçlerinde deneyimlediği içe dönük bakışın üzerini tamamen örtmek yerine peyzaja ve peyzajın detaylarına yeni bir gözle baktığı farklı bir bakış açısını mümkün kılıyor.

 

Pınar Akkurt

 

Pınar Akkurt’un ileri dönüşüm pratiği ile ürettiği “Bu pet şişeleri ne yapacağız?” adlı eser, her gün yüz binlercesi çöpe atılan pet şişelere yeni bir amaç yaratıyor. Uluslararası İşaret Kodu’ndan yola çıkarak yeni bir işaret dili yaratan sanatçı, tüketildikten sonra amaçsızlaşan bu malzemeye yeni bir kullanım şekli üretiyor. Adeta bir teknenin flamaları gibi, Akkurt’un düzenlemeleri de kendi dilinde bir anlam kazanıyor.


Tanzer Arığ

 

Sanatçının gündelik yaşamdan, güncel olaylardan ve deneyimlediğimiz evrensel duygu durumlarından yola çıkarak ürettiği “Önü Aslında Arkası III” adlı eseri, geçirgenlik, alan yaratma, var olma ve var etme gibi konuları ele alıyor.


Candaş Şişman

“Links” iç ve dış mekân arasındaki iç içe geçen iletişimi ele alan, ses ve video enstalasyonundan oluşuyor. Bu iki mekânın etkileşimi kaçınılmaz bir metamorfoza yol açarken çeşitli bağlantılar oluşturur. İzleyiciyi bu etkileşimin içine çeken enstalasyon, iletişimin kaçınılmazlığına dikkat çekiyor.