Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Volkan Üce belgeseli HERŞEY DAHİL 23 Nisan’dan itibaren MUBI’de

Volkan Üce belgeseli HERŞEY DAHİL 23 Nisan’dan itibaren MUBI’de

Volkan Üce belgeseli HERŞEY DAHİL 23 Nisan’dan itibaren MUBI’de 21 Nisan 2022 - 09:04
Türkiye prömiyerini 58. Antalya Film Festivali’nde gerçekleştirip En İyi Belgesel Film Ödülü’nü alan ve dün sahiplerini bulan 41. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Belgesel kategorisinde Mansiyon ödülüne layık görülen Volkan Üce belgeseli HERŞEY DAHİL 23 Nisan’dan itibaren MUBI’de sinemaseverlerle buluşuyor.

Volkan U¨ce’nin go¨sterildigˆi her festivalde bu¨yu¨k ilgi uyandıran belgeseli, biri 18 digˆeri 25 yas¸ında, ikisi de toy, hayata yeni atılmıs¸ I·smail (Daşdöğen) ve Hakan (Hoşcan)’ın çalışmaya başladıkları beş yıldızlı otelde yas¸adıklarını, ince bir mizah ve taptaze bir u¨slupla anlatıyor. Turistlerin yaşamı, renkli plajlar ve çöpe dökülen güzelim yemekler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen, utangaç ve mesafeli iki gencin, zamanla içinde bulundukları duruma alışmalarının hikayesini izliyoruz.

2017 yılında çektiği ilk belgeseli Displaced ile birçok festivalde övgü alan Volkan Üce’nin son belgeseli HER ŞEY DAHİL, seyircinin hafızasında eğlenceli ve ironik diliyle yer edinirken, belgeselin kahramanları ile özdeşleşmemizi sağlıyor ve aynı zamanda Türkiye manzarasından kesitler yansıtıyor. Du¨nyanın do¨rt bir yanından insanların bir araya toplandıgˆı otel, ku¨ltu¨rel c¸atıs¸maların, sınıfsal uc¸urumların, c¸agˆımıza has yapaylık ve ac¸mazların çok net go¨ru¨nu¨r oldugˆu bir mekan olarak, kendi bas¸ına gu¨c¸lu¨ bir karaktere do¨nu¨s¸u¨yor