Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Türkçe bilen kıdemli küratör aranıyor

Türkçe bilen kıdemli küratör aranıyor

Türkçe bilen kıdemli küratör aranıyor30 Haziran 2024 - 04:06
Berlin'deki Hamburger Bahnhof-Nationalgalerie der Gegenwart, Türkiye'den modern ve çağdaş sanat alanında uzmanlaşmış, Türkçe bilen küratör arıyor.

Berlin'deki Hamburger Bahnhof-Nationalgalerie der Gegenwart, Türkiye'den modern ve çağdaş sanat alanında uzmanlaşmış, Türkçe bilen küratör arıyor.

Üç yıllık bir süre için teklif edilen bu pozisyon, SAHA Derneği, İstanbul, burgbad GmbH ve Akbank tarafından destekleniyor. Bu pozisyon ile Hamburger Bahnhof, Berlin'i oluşturan çeşitli toplulukları ve kültürleri yansıtmayı amaçlıyor.

Pozisyon tanımı ve sorumluluklar:

SAHA küratörü, Hamburger Bahnhof'un dinamik ekibine katılacak ve Türkiye ile ilgili koleksiyon ve sergilerin küratöryel denetiminden sorumlu olacak. Bu pozisyon için spesifik görevler ise şunlar:

-Akademik araştırma, sonuçların yayınlanması, müze dokümantasyon sistemi MuseumPlus ve RIA'da dokümantasyon ve dijitalleştirme projelerinin profesyonel denetimi dahil olmak üzere Türkiye ve daha geniş bölgeden koleksiyonların denetlenmesi.

-Bölgedeki kültür kurumlarıyla ağ oluşturmaya odaklanarak ulusal ve uluslararası işbirliklerinin belirlenmesi, kurulması ve sürdürülmesi.

-Berlin'deki ve dünya çapındaki yeni topluluklara vurgu yaparak koleksiyondan elde edilen bilginin çeşitli izleyicilere ve ilgili taraflara aktarılmasını sağlamak.

-Sergiler, sempozyumlar, konferanslar ve özel etkinliklerin tasarlanması ve gerçekleştirilmesi.

-Yukarıda belirtilen araştırma, restorasyon ve sergi projelerinin bir parçası olarak dış finansman sağlamak.

Başvuru sahibi gereksinimleri:

-Sanat tarihi, medya çalışmaları veya ilgili bir alanda tamamlanmış üniversite eğitimi (Yüksek Lisans, Magister/Magistra, Diploma veya eşdeğer derece)

- Türkiye sanatına odaklanarak geç 20. ve 21. yüzyıl sanat tarihi hakkında çok iyi bilgi sahibi olmak.

-Güncel müzecilik ve sosyal söylemler konusunda akademik yetkinlik.

-Konuların daha geniş bilimsel bağlamları içinde bağımsız olarak geliştirilmesi ve değerlendirilmesi için yüksek düzeyde metodolojik yetkinlik.

-Türkçe ve İngilizce bilmek. Almanca bilgisi arzu edilir ancak gerekli değildir.

-Ulusal ve uluslararası sanat ve kültür alanında güçlü bir ağa sahip olmak.

-Sergilerin geliştirilmesi ve uygulanması konusunda çok iyi deneyim.

-Dış fonların ve sponsorların elde edilmesinde ve yerel ve uluslararası ortaklarla işbirliği projelerinin uygulanmasında çok iyi deneyim.

Başvurular için son tarih 13 Ağustos 2024'tür. Başvurular karriere.preussischer-kulturbesitz.de adresindeki iş portalı üzerinden online olarak yapılabilir. Sorularınız için: hbf [at] smb.museum

Detaylar için: https://www.e-flux.com/announcements/612136/seeking-senior-curator-fluent-in-turkish/

Etiketler: küratör  Berlin  Türkçe