Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Sözü ve müziği yeni kuşağa ait

Sözü ve müziği yeni kuşağa ait

Sözü ve müziği yeni kuşağa ait09 Haziran 2022 - 09:06
Aile geleneğini sürdüren Işıl Ayman ile aylık bir milyon dinleyici eşiğini geçen Batuhan Kordel yeni neslin sesi oluyorlar. Genç müzisyenlere göre sosyal mecralar özgürleşmenin adresi.

Seyhan Akıncı 

 

Son dönemlerde seslerini daha çok duyduğumuz iki genç müzisyen Işıl Ayman ve Batuhan Kordel, “Sevsek de Olmuyor” adlı duygu yüklü bir parçanın düetinde bir araya geldi. Sony Müzik etiketiyle dinleyiciyle buluşan parçanın sözü ve bestesi Işıl Ayman’a ait. Ayman müzisyen bir ailenin içine doğmuş konserlerde ve stüdyolarda büyümüş biri. Kısacası müzik bir parça kaderi. Batuhan Kordel ise müzik dinleme platformlarında aylık bir milyon dinleyiciye ulaşmayı başardı. Işıl Ayman’ın “Gece” ep’sinde yer alacak “Sevsek de Olmuyor”la ilk düet deneyimini yaşayan Batuhan Kordel, “Birlikteliğimiz yapım şirketi aracılığıyla ortaya çıktı. İyi ki de çıktı. Bu parça benim ilk düetim. Kendi işlerimde yaşadığım heyecanın iki katını yaşadım o yüzden. Güzel bir iş yaparken aynı zamanda çok güzel insanlarla tanıştım. Işıl, çok yetenekli bir müzisyen. İşine de âşık. Enerjisi hepimize iyi geldi ve güzel bir sonuç elde ettik” diye anlatıyor bu süreci. Çalışmalarını “Duygu yüklü bir süreçti” diye anlatan Işıl Ayman, “Çok güzel bir ekip ruhu yakaladığımıza inanıyorum bu da zaten işin en önemli kısımlarından biri bence… Batuhan’ın inanılmaz şarkıları var, ‘Sevsek de Olmuyor’ da aslında en başından beri onu bekliyormuş. Enerjimiz o kadar uydu ki, bu şarkı ne tek başıma ne de başka biriyle bu şekilde olurdu gerçekten” diye sürdürüyor sözlerini.

 

Rekabet büyük

 

Müzisyenlerin farklı mecralardan dinleyici kitlesine ulaşabilmesi, farklı araçların olması kendi başına yol yürümek açısından alan açması kadar rekabetin boyutunun ne kadar büyük olduğunu da gösteriyor. Peki, genç müzisyenleri istedikleri müziği yapmakla ilgili tüm bu faktörler nasıl etkiliyor? “Her türün kendine has bir kitlesi var” diyen Batuhan Kordel, “Benim yaptığım tarza pop/rock diyebiliriz. Sıkılana kadar bu tarzda müzik yapmaya devam edeceğim. Belki ilerde daha sert ya da daha slow müzikler de yapabilirim. Çünkü asıl amacım sevdiğim işi yapmak ve yaparken eğlenebilmek. Yapılan iş güzelse elbet hak ettiği değeri görür” diye ekliyor. Kaset-kurşun kalem ilişkisini bilenler için yeni kurulan platformlar birüz ürkütücü. Ama yeni kuşaklara göre epey heyecan verici. Işıl Ayman da bu zenginlikten etkilenenler arasında yer alıyor: “Sosyal mecraların çeşitliliği beni heyecanlandırıyor. Bir yere sıkışmayıp daha özgür olmamızı sağlıyor. Elbette herkesin kendine özgü bir imajı, tarzı var ve bu çok güzel ama farklı alanlara açılabilmek konusunda farklı platformlarda ayrı içerikler üretebilmek güzel. Önce kendimizin ne istediğini bilerek başlamalıyız çünkü bu karar, hangi tarafa yol almak istediğimiz konusunda bize yardımcı olabilir.”