Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » SALT'ta "Uzun Perşembe"

SALT'ta "Uzun Perşembe"

SALT'ta "Uzun Perşembe"22 Haziran 2013 - 10:06 | Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü'nden Doç.Dr. Ahmet Ersoy, türkiye'de Mimarlık Tarihi Yazımı üzerine konuşacak. Foto: Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, SALT Araştırma, Ali Saim Ülgen Arşivi
SALT Beyoğlu, SALT Galata ve SALT Ulus, her ayın son Perşembe’si saat 22.00’ye kadar açık. Uzun Perşembe’lerde ücretsiz sergi ve bina turları düzenleniyor; SALT Galata’daki kafe ile hem SALT Beyoğlu hem SALT Galata’daki kitapçıda özel indirimler sunuluyorBu ayın Uzun Perşembe’sinde, SALT Beyoğlu’nda saat 19.00 ve 20.00’de subREAL ve Taiping Tianguo sergi turları (Türkçe-İngilizce) düzenlenecek. Açık Sinema’da ise Tolga Tüzün, “SALT’ta elektro akustik sesler” serisi kapsamında saat 21.00'de bir performans gerçekleştirecek.

SALT Galata’daki Yerelde Modernler sergisinin rehberli turları 19.00 (İngilizce) ve 20.00 (Türkçe) saatlerinde başlayacak.

SALT Ulus’ta, Modern Türkiye'nin Osmanlı Mirasını Keşfi: Ali Saim Ülgen Arşivi sergisi kapsamında, mimarlık tarihçisi Ahmet Ersoy bir konuşma yapacak. “Türkiye’de Mimarlık Tarihi Yazımı ve Ali Saim Ülgen” konulu konuşma saat 19.00’da başlayacak.

Uzun Perşembe’lerde ayrıca, SALT Galata’daki kafe ile hem SALT Beyoğlu hem SALT Galata’daki kitapçıda özel indirimler sunuluyor. Yine SALT Galata’da yer alan ve geniş kapsamlı bir kütüphane ile arşivi içeren SALT Araştırma’nın yanı sıra, geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemlerinin az bilinen dünyasını yansıtan Osmanlı Bankası Müzesi de saat 22.00’ye kadar açık.

Mimarlık tarihçisi Ahmet Ersoy SALT Ulus’ta

Mimarlık tarihçisi Ahmet Ersoy’un “Türkiye’de Mimarlık Tarihi Yazımı ve Ali Saim Ülgen” konulu konuşması
27 Haziran’da SALT Ulus’ta saat 19.00’da.

SALT Ulus’ta 15 Eylül’e kadar görülebilecek olan Modern Türkiye’nin Osmanlı Mirasını Keşfi: Ali Saim Ülgen Arşivi sergisi, Türkiye’nin ilk restoratör mimarlarından Ali Saim Ülgen’in (1913-1963) dünyasından yola çıkarak Türkiye’nin kültürel mirasının korunmasına, restorasyon projelerine ve mimarlık tarihine odaklanıyor. Serginin düzenleyicilerinden mimarlık tarihçisi Ahmet Ersoy, sergi kapsamında, Türkiye’de mimarlık tarihi yazımını Ali Saim Ülgen’in çalışmaları bağlamında inceleyeceği bir konuşma yapacak.

Ersoy konuşmasında, Ülgen’in mimarlık tarihi alanında kaleme aldığı yayımlanmış ya da taslak hâlindeki kitap, makale ve tebliğleriyle ders notlarına odaklanacak. Bu çerçevede Ersoy, Ülgen’in 1930’lardan 1960’lara uzanan idari ve akademik kariyerinde biçimlendirdiği mimarlık tarihi yaklaşımını değerlendirecek.

Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ersoy’un, geç Osmanlı dönemi kültürel temsil politikaları, mimari ve sanat üzerine çalışmaları bulunuyor.



Görsel
Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi
SALT Araştırma, Ali Saim Ülgen Arşivi