Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Neşe doluyor çocuklar

Neşe doluyor çocuklar

Neşe doluyor çocuklar20 Nisan 2022 - 09:04
İstanbul’daki Türkiye İş Bankası Müzesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel farklı yaş gruplarına yönelik “Müze Hatıram Atölyesi” ve “Madalya Atölyesi” düzenleniyor.

 

23 Nisan Cumartesi, saat 11.30’da 2. ve 4. sınıflara özel olarak hazırlanan ve müzede “Bir Asrın Ardından” sergisi kapsamında düzenlenen ücretsiz “Madalya Atölyesi”nde çocuklar, çeşitli Türk ve dünya madalya örneklerini inceleyecek ve kendi madalyalarını tasarlayacak. 5 - 6 yaş grubuna özel olarak hazırlanan “Müze Hatıram Atölyesi”nde ise çocuklar önce müzeyi eğitmenler eşliğinde gezecek, bankacılık nesnelerini eski – yeni, geçmiş – gelecek, benzerlik – farklılık kavramları üzerinden inceleyip, keşfettikleri nesne ve mekanları, ‘çizgilerimi birleştir’ çalışması ve resim etkinliği ile pekiştirecek. Müze gezisi ve atölye çalışması 23 Nisan Cumartesi, saat 14.00’te başlayacak.

 

Atölye çalışmaları

Türkiye İş Bankası’nın Ankara Ulus’taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak düzenlediği, 8 – 10 yaş arası çocuklara yönelik “Müze Hatıram Atölyesi” ve “Dünyanın Parası Atölyesi” ile çocukları misafir edecek. 23 Nisan Cumartesi, saat 14.00’te gerçekleşecek, Müze Hatıram Atölyesi’nde çocuklar müzeyi eğitmenler eşliğinde gezecek, bankacılık nesnelerini eski – yeni, geçmiş – gelecek, benzerlik – farklılık kavramları üzerinden inceleyip, keşfettikleri nesne ve mekanları, ‘çizgilerimi birleştir’ çalışması ve resim etkinliği ile pekiştirecek. Saat 15.30’da ise 8-10 yaş grubunun katılabileceği “Dünyanın Parası Atölyesi” düzenlenecek.

 

İnci ve Kukla Cancan’ın maceraları

Kumbaracı50 oyuncularının yer aldığı Masamda Tiyatro Var dizisinin tüm bölümlerinin yer aldığı özel video, İş Sanat’ın YouTube kanalından ve “Kumbara Dergisi’nin internet sitesinden izlenebilir.

İş Sanat’ın yeni dizisi “Çocukken Büyüdüm Ben”, İş Sanat’ın YouTube kanalından ve “Kumbara Dergisi’nin internet sitesinden de izlenebilir.