Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Müzede uzun bir gece

Müzede uzun bir gece

Müzede uzun bir gece10 Mayıs 2023 - 01:05
“Avrupa Müzeler Gecesi” etkinliği kapsamında 18 Mayıs Perşembe günü kapanış saatinden itibaren 23.00’e kadar 43 müze ücretsiz olarak ziyarete açık olacak, vatandaşlar kültürel miraslarla yolculuğa çıkacak.
MELTEM GÜNEŞ/ANKARA- Dünya kültür mirasının korunması, geleceğe aktarılması için müzeler büyük önem taşırken, “Medeniyetlerin Beşiği” olarak bilinen Anadolu, binlerce yıllık tarihiyle ev sahipliği yaptığı kültürel mirasa sahip onlarca müze barındırıyor. Günlük yaşama yeterince dahil edilemeyen müzelere dikkat çekmek, vatandaşın ilgisini artırmak ve müzeleri sosyal hayatın içine taşımak amacıyla da her yıl 18-24 Mayıs’ta Uluslararası Müzeler Haftası çerçevesinde etkinlikler düzenleniyor.
 
Bu yıl, 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü’nde “Avrupa Müzeler Gecesi” etkinliği kapsamında kapanış saatinden itibaren 23.00’e kadar 43 müze ücretsiz olarak ziyarete açık olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yayımlanan listesiye göre Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Cumhuriyet Müzesi, Antalya Müzesi, Çanakkale Troya Müzesi, Erzurum Atatürk Evi Müzesi, Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi, İzmir Efes Müzesi, Konya Mevlana Müzesi, Nevşehir Hacıbektaş Müzesi, Muğla Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Samsun Gazi Müzesi vatandaşlarca gece ücretsiz gezilebilecek müzeler arasında bulunuyor. Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yer alan, Adana Müzesi, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi de etkinliğin gerçekleştirileceği müzeler arasında yerlerini aldılar.