Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Milliyet Sanat’ın aralık sayısı çıktı

Milliyet Sanat’ın aralık sayısı çıktı

Milliyet Sanat’ın aralık sayısı çıktı05 Aralık 2022 - 10:12
Yayın hayatının 50. yılını kutlayan Milliyet Sanat, bu özel yıla yakışır bir kapakla 2022’yi uğurluyor. Derginin kapak konuğu ışığına tavşan olduğu filmleriyle Murathan Mungan.
Türkiye’nin 50 yıllık yayın hayatını kesintisiz sürdüren kültür sanat dergisi Milliyet Sanat 2022’ye dolu dolu bir sayıyla veda ediyor. Aralık sayısının kapağında okurları, sinema yazılarından oluşan yeni kitabı “Işığına Tavşan Olduğum Filmler”le, edebiyatımızın en güçlü kalemlerinden Murathan Mungan karşılıyor. Mungan, Seray Şahinler’e verdiği söyleşide “Seni herhangi bir sinema yazısı yazmaktan çıkaran şey imzandan bekleneni karşılamandır. Varlığı anlamlandırmak, kendinden bir hayat yaratmak, kendinden bir başkasının seyrettiği filmi yapmak önemli,” diyor. Edebiyat sayfalarında aynı zamanda iki yıl aranın ardından kitapseverlerin buluşma noktası olan 39. İstanbul Kitap Fuarı da yer alıyor. Podcast köşesinde ise Seval Şahin, “Her yüzyılda yaşayacak” dediği Bilge Karasu üzerine hazırladığı “Yazı ve Düşünce: Bilge Karasu” podcast serisini anlatıyor.
 
 
2022’nin yıldız grubu KÖFN, Yavuz Hakan Tok’a konuştu
 
Paşalı’nın yükselişi
 
Ayın söyleşisinde Asu Maro’nun konuğu ise 2022 için “Rüya gibi bir yıldı” tanımlamasını yapan Selahattin Paşalı. Derginin müzik sayfaları her zaman olduğu gibi Aralık ayında da yine dopdolu... Son dönemin en popüler gruplarından ve Spotify üzerinde 2022’de “Bi’ Tek Ben Anlarım” ile en çok dinlenen şarkıya imza atan KÖFN, Yavuz Hakan Tok’a konuştu. Deniz Ekim Tilif ise Arctic Monkeys’in yedinci stüdyo albümü “The Car” üzerine yazdı. Özgür Yılgür, Snarky Puppy’nin stüdyoda sergilediği performansların canlı kayıtlarından meydana gelen ve dinleyicileri dansa kaldıran  etkiye sahip son albümü “Empire Central”ı kaleme aldı.
 
 
Ayın söyleşisinin konuğu Selahattin Paşalı
 
İzmir’de “Paris Havası”
 
Milliyet Sanat’ın plastik sanatlar sayfalarında “Paris Havası”nı İzmir’e taşıyan sergi yer alıyor. Ayşegül Sönmez, eserleri pek bilinmeyen Müzehher Bilen Pasin, Hulusi Mercan, Remzi Raşa gibi sürpriz sanatçıları ağırlayan ve Necmi Sönmez küratörlüğünde İzmir Arkas Sanat Merkezi’nde açılan “Paris Havası”nı kaleme aldı. Yazar Şermin Yaşar’ın kuruculuğunda Ankara’da açılan ve özel tasarımlar aracılığıyla ziyaretçileri kelimelerin kökenleri ve Türkçe’nin zenginliği üstüne düşünmeye yönelten Kelime Müzesi’ne dair inceleme yazısının yanı sıra önemli sergilerin haberleri ve röportajları da sanatseverleri bekliyor.
 
 
Ayşegül Sönmez ‘Paris Havası’nı anlattı.
 
Sinemaseverlerin gözde ajanı James Bond’a Daniel Craig’in ardından kimin hayat vereceği merak konusu olmaya devam ediyor. Milliyet Sanat aralık sayısında en iddialı 007 adaylarını mercek altına alıyor. Derginin sinema sayfalarında Hasan Nadir Derin, 13 yıl aradan sonra gelen devam filmi “The Way of Water/Avatar: Suyun Yolu”na seyircilerin geçen zaman sonrası nasıl bir reaksiyon göstereceğini sorguluyor. Vicky Krieps, Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth’i canlandırdığı ve 75. Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazandığı “Corsage/Korsaj” ile bu ay huzurlarımızda…
 
Büyük Birader başrolde!
 
Sahne Sanatları sayfaları Çağla Canbaz’ın George Orwell’ın “1984” adlı romanından uyarlanan ve bu sezon Nilüfer Kent Tiyatrosu tarafından sahnelenmeye başlanan “1984” oyunundan yola çıkarak Orwell’ın sahnelerdeki etkisine bakan yazısıyla açılıyor. Diğer yandan Ecem Uzun ve Kenan Ece sahneyi paylaştıkları güç, ayrıcalık, istismar temaları etrafında sınırlar üzerine düşünmeye izleyiciyi davet eden “Sınırlar” oyununu Ceyda Ulukaya ile konuştu. Petek Kırboğa ise Hollywood’un gözde yıldızlarından Oscar ödüllü Helen Hunt’ı Londralı tiyatroseverlerle buluşturan “Eureka Day” üzerine yazdı.