Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Londra’da David Beckham’la buluştuk

Londra’da David Beckham’la buluştuk

Londra’da David Beckham’la buluştuk14 Temmuz 2022 - 09:07

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

 

Yazın Londra’da olmanın en iyi yanı Wimbledon’da tenis turnuvasından Hyde Park konserlerine birçok farklı etkinliğin olması. Son zamanlarda katıldığım en ilginç etkinliklerden biri de Tudor’un David Beckham’ın başrolünde olduğu lansmanı. David Beckham sadece eski bir futbol yıldızı değil, aynı zamanda bir popüler kültür ikonu. Hatta 7’den 70’e tüm aile fertleri de ayrı birer popüler kültür ikonu olmuş durumda.

Bkz. Orient Express treniyle yaptıkları gezi. Ama David Beckham profesyonel futbol oyunculuğu hayatına veda etse de daha birkaç ay önce oğlunu evlendirse de, tanıştığınız anda ilk dikkatinizi çeken şey her an sahalara geri dönebilecek formda ve zinde olması. Hiç yaş almamış gibi. Konuşmaya “Ben aslında bu tarihte tatilde olacaktım, bunu başka zaman yapalım dedim” diye başlıyor. “Ama sonra öğrendim ki bu tarih İngiliz Kuzey Grönland seferinin yıl dönümüymüş.

İngiliz olmaktan gurur duyan biri olarak bu tarihe tanıklık edenlerin hikâyesini anlatırken burada olmak benim için önemli” diyor. Malum, İngiliz Kuzey Grönland seferi, Komutan James Simpson RN tarafından yönetilen ve Temmuz 1952’den Ağustos 1954’e kadar süren bir İngiliz bilimsel çalışması. Toplam 30 kişinin katıldığı seferin amacı öncelikle buzulbilim, meteoroloji, jeoloji ve fizyoloji alanlarında bilimsel çalışmalar yapmakmış.

“Kuzey Buz” kod adlı istasyonlarından radyo dalgası yayılımı da incelenmiş. Çalışmaların detaylarını Oxford Üniversitesi profesörlerinden dinliyoruz, David Beckham ile birlikte. Daha sonra da keşif sırasında keşif heyeti üyelerinin kullandığı Tudor saatlerini ve sonrasında saat firmasına yazdıkları mektupları birlikte inceliyoruz David Beckham ile. Keşif gezisinin 70. yılına özel üretilen Ranger modelini de David Beckham anlatıyor. Tabii zamanın ruhu tamamen farklı işliyor. Ne tam iki yıl süren İngiliz Kuzey Grönland seferi ne de saatlerle yeterince ilgileniliyor.

Tüm gözler David Beckham’da kilitleniyor. Beckham da farkında, kafasındaki dövmeleri daha da ortaya çıkaran yeni saç modelini de anlatıyor, kendi giyim stilinden de bahsetmeden geçmiyor ve tabii en çok da ailesinden söz ediyor. Daha sonra da birlikte gülümsüyoruz telefon kameralarına… Londra’da aylardır hasret kaldığımız güneş bugün açıyor sonunda.

David Beckham tatilini yarıda kesti diye güneşi de beraberinde getirdi herhalde. Böyle bir manyetik gücü var işte. Ünlü isimlerden hiç etkilenmeyenler bile söz konusu David Beckham olunca etkilenmeden duramıyor. Çünkü David Beckham sadece bir futbol efsanesi değil, global bir popüler kültür ikonu aynı zamanda.