Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » BASE 14-17 Kasım arasında Akaretler Sıraselviler'de

BASE 14-17 Kasım arasında Akaretler Sıraselviler'de

BASE 14-17 Kasım arasında Akaretler Sıraselviler'de30 Ekim 2019 - 12:10
BASE, 14-17 Kasım 2019 tarihleri arasında Türkiye’nin dört bir yanından yeni mezun sanatçı adaylarını Akaretler Sıraevler’de sanatseverlerle buluşturacak.

Bu yılki sergi 20 şehirden ve 30 üniversiteden 107 yeni mezunun katılımıyla gerçekleşecek. Henüz sanat kariyerinin başında sanatçı adaylarıyla tanışmak, onların farklı disiplinlerde 120 yapıtını bir arada görmek ve birbirinden değerli konuşmacıları ağırlayacak .

14-17 Kasım 2019’da Akaretler Sıraevler’de 25-27-29-31 numaralı binalarda gerçekleşecek olan Türkiye’nin yeni mezun sanatçı platformu BASE, yurdun dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını aynı çatı altında topluyor. 72 üniversitenin 2019 mezunlarından 1575 başvuru alan BASE’te, bu yıl seçici kurul değerlendirmesi sonucu seçilen 30 üniversiteden 107 yeni mezun sanatçı adayının 120 yapıtı yer alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle; Kale Grubu, Magnum ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda gerçekleşecek, Digilogue’un dijital sanat partneri olduğu BASE’te 4 gün boyunca serginin yanı sıra sanat dünyasının değerli isimlerini ağırlayan ‘’BASE Talks’’ konferans programı ve atölye çalışmaları gerçekleşecek. Genç sanatçı adaylarına mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde destek olmayı, onlara üretimlerini sergileme ve sanat dünyasının önde gelen isimleriyle birebir tanışma imkanı sunmayı amaçlayan BASE, aynı zamanda sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olmayı amaçlıyor.

BASE 2019’un seçici kurulunda Antonio Cosentino, Azra Tüzünoğlu, Derya Yücel, Elif Uras, Kezban Arca Batıbeki, Lalin Akalan, Marcus Graf, Merih Akoğul, Mustafa Taviloğlu, Nazlı Pektaş, Osman Dinç, Selman Bilal, Şakir Gökçebağ, Sabiha Kurtulmuş, Tankut Aykut, Tomur Atagök ve Vahit Tuna yer aldı.

Derya Yücel küratörlüğünde gerçekleşecek olan BASE 2019’da resim, seramik, video, heykel, yerleştirme, fotoğraf, cam ve grafik tasarım gibi pek çok farklı sanat dalından yapıtlar sergilenecek.

 

Çok sesli, çok anlamlı ve dinamik bir görsel karşılaşma ortaya çıkaran BASE 2019/ “Şimdi”, Türkiye’deki görsel sanat eğitimi ve pratikleri üzerine geniş, güncel ve günümüze özgü bir spektrum sunuyor:

BASE 2019’un küratöryel çerçevesini ‘’ŞİMDİ’’ olarak belirleyen Derya Yücel: ‘’Zaman, bir noktadan diğerine doğru hareket eden kesintisiz, dinamik ve tekrar etmeyen bir olguysa “şimdi”, geçmiş ile geleceği bağlarken aynı zamanda onlarla sınır oluşturan anlardır. Şimdi, zamanın sürekliliği ve bağlantısı, geçmişin hafızası ve geleceğin olasılıklarıdır. Şimdi, geçmişle geleceğin buluştuğu anlık noktadır. Ve zaman, şimdilerin bir toplamıdır. Sanat, bir bilgi formu olarak geçmişin izlerini, şimdi aracılığı ile geleceğe aktarır. Sanat üretimi, bireyin kendine özgülüğü, düşünsel ve teknik donanımı, yaşamsal perspektifi, seçimleri ile onun algılama, anlamlandırma, hatırlama ve kendi zamanını kaydetme biçiminin yön verdiği bir yaratıcılığın somut formudur. BASE 2019 seçkisine dair bir üst başlık olarak önerilen “Şimdi”, yeni nesil sanatçıların doğallıkla önce kendi dünyasını ve kendi “şimdi” lerini merkeze aldıkları, kültürel kimlik, toplumsal bellek, kişisel mitoloji, kurmaca benlik gibi kavramsal, estetik kimi zaman politik yönelimleri de içine alan, farklı mecraları kuşatan işlerini paylaşıyor. Çok sesli, çok anlamlı ve dinamik bir görsel karşılaşma ortaya çıkaran BASE 2019/ “Şimdi”, Türkiye’deki görsel sanat eğitimi ve pratikleri üzerine geniş, güncel ve günümüze özgü bir spektrum sunuyor’’.

 

BASE Talks’ta 4 gün boyunca sanat dünyasının değerli isimleri bir araya gelecek!

Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören ‘’BASE Talks’’ bu yıl da dopdolu programıyla, W Studios’da birbirinden özel söyleşilerle sanat dünyasını bir araya getirecek. 20’ye yakın panelde yaklaşık 35 konuşmacıyı ağırlayacak olan ‘’BASE Talks’’, her gün 11:00-19:00 saatleri arasında yapılacak. Bu yıl BASE Talks’ta şimdiden yerini alan isimler ise Alp İşmen, Antonio Cosentino, Atıf Akın, Ayşegül Kurtel, Bengü Gün, Beral Madra, Burcu Tosun, Çağrı Saray, Çelenk Bafra, Derya Yücel, Eda Gecikmez,Elif Uras, Emre Zeytinoğlu, Erdal Duman, Erdil Yaşaroğlu, Evrim Altuğ, Ferhan İstanbullu, Guido Casaretto, Hüsamettin Kocan, İpek Yeğinsu, Kezban Arca Batıbeki, Leyla Ünsal, Merih Akoğul, Meryem Uzunoğlu, Murat Pilevneli,  Nazlı Çarmıklı, Nazlı Pektaş, Neriman POLAT, Osman Dinç, Osman Erden, Oya Delahaye, Ozan Bilgiseren, Ömer Özyürek, Özlem Yalım, Pınar Öğrenci, Sarp Evliyagil, Selçuk Artut, Selman Bilal, Server Demirtaş, Sibel Erdamar, Sinan Demirtaş, Tayfun Erdoğmuş, Tuna Ortaylı Kazıcı, Vahap Avşar. Detaylı programı web sitesinden takip edebilirsiniz.

 

BASE'de bir ilk: Baselected 1 Sergisi 

Bu yıl ilk kez gerçekleşecek BASELECTED 1, 2017 ve 2018 BASE sanatçılarının güncel yapıtlarından oluşan bir seçkiye ev sahipliği yapacak. Sergide Arek Qadrra, Aytuğ Aykut, Damla Yalçın, Dilara Göl, Duygu Aydoğan, Ece Kibaroğlu, Fatih Temiz, Hamza Kırbaş, Hina Barlas, İbrahim Erdoğan, Kübra Boy, Metin Alper Kurt, Ömer Sedat Yenidoğan, Seçil Büyükkan, Selen Tokgöz, Tevfik Altan Doyran, Uğur Bişirici olmak üzere 17 sanatçının eseri sergilenecek.

 

BASE’de ayrıca pek çok yan sergi, workshop ve atölye çalışması da yer alacak.

Digilogue alanında Atıf Akın’ın XX isimli video enstalasyonu, Doğuş Grubu “Sanata Bi Yer” platformu pop-up sergisi,  bir önceki yılın BASE sanatçılarının yerlerini yeni sanatçılara bırakırken sandalyelerden sanat eseri yarattıkları “Siesta / BASE Art Project” , XXX sanatçıların buzdolabı kapaklarına sanat kattığı Arçelik Cycles sergisi… 

 

Konuk ülke: Romanya

Romanya, BASE 2019'da Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi işbirliği ile konuk ülke olarak yer alacak. AB Konseyi 2019 dönem başkanlarından Romanya, bu yıl düzenlenecek olan BASE sergisinde  Romen Güzel Sanatlar Fakülteleri'nden mezun olan 6 sanatçısı ile yer alacak. Türkiye'deki güzel sanatlar öğrencileri ile uluslararası bir karşılaşma niteliğinde yer alacak olan sergi,  ileriki yıllar devam edecek konuk ülke bölümünün ilk ülkesi olarak bu yıl sergide olacak. Bükreş ve Cluj  üniversitelerinin resim, animasyon, video, tekstil ve grafik tasarım bölümlerinden  sergide yer alacak sanatçıların isimleri şu şekilde: Melissa Antonescu, Robert David Somogyi, Ella Costache, Amanda Maier, Floriana Roxana Dinu, Aurelia Chiru.

Etiketler: BASE  sıraevler  akaretler