Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Baltimore Senfoni Orkestrası’nın 106 yıllık tarihinde bir ilk

Baltimore Senfoni Orkestrası’nın 106 yıllık tarihinde bir ilk

Baltimore Senfoni Orkestrası’nın 106 yıllık tarihinde bir ilk23 Temmuz 2022 - 09:07
Baltimore Senfoni Orkestrası 106 yıllık tarihinde ilk kez siyah bir şef tarafından yönetilecek. Geçtiğimiz salı günü yapılan açıklamada 29 yaşındaki Jonathon Heyward’ın oy birliğiyle BSO’nun bir sonraki müzik direktörü olarak seçildiği ifade edildi.

Baltimore Senfoni Orkestrası, Heyward’ın beş yıllık sözleşmesinin 2023-2024 sezonunda başlayacağını, ve şefin 2022-23 sezonu için Müzik Direktörü Adayı olarak görev yapacağını belirtti. Şu anda Almanya’daki Nordwestdeutsche Filarmoni Orkestrası Şefi olan 29 yaşındaki Heyward, BSO tarafından “Klasik müziğin en heyecan verici genç yeteneklerinden biri” olarak tanımlanıyor.

Heyward, “Baltimore Senfonisi’ne liderlik etmenin muazzam bir onur” olduğunu söylerken Baltimore Belediye Başkanı, “Jonathon Heyward, yalnızca Baltimore Senfoni Orkestrası’nın ilk siyah direktörü olarak değil, aynı zamanda büyük bir ABD senfoni orkestrasına liderlik eden tek siyah Amerikalı şef olarak da tarih yazıyor” açıklamasında bulundu. BSO Başkan ve CEO’su Mark Hanson ise “Jonathon Heyward’ın müzik direktörü olarak atanması ilham verici” ifadelerini kullandı. KÜLTÜR SANAT SERVİSİ