Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » ArtMeet ikinci senesini “SÖZLEŞME” sergisiyle kutluyor

ArtMeet ikinci senesini “SÖZLEŞME” sergisiyle kutluyor

ArtMeet ikinci senesini “SÖZLEŞME” sergisiyle kutluyor15 Ekim 2024 - 04:10
Kâr amacı gu¨tmeyen, ku¨ltu¨r-sanat ve sehir festivali ArtMeet ikinci yılını Tarihi Bıçakçı Han’da 11 Ekim - 15 Kasım tarihleri arasında su¨recek karma bir sergiyle kutluyor.
İzmir’de kültür sanat aktörleri arasında yeni bir diyalog başlatmak amacıyla yola çıkan ArtMeet Izmir’in bağımsız, çağdaş ve deneysel sanat sahnesini tanıtmak ve desteklemek amacıyla SÖZLEŞME sergisini du¨zenliyor.
 
SÖZLEŞME sergisi, “Doğa Hakkı” kavramından yola çıkarak, doğa ile aramızdaki ilişkiyi; insan evrimi, sosyal antropoloji ve hukuk ekseninde değerlendiren bir bakış açısına sahip. Tarihi Bıçakçı Han’ın etkileyici atmosferinde düzenlenecek sergide, video mapping, film ve ses gibi dijital işler yanı sıra seramik, heykel, kolaj, yerleştirme ve ileri-dönüşüm tekniklerinin kullanıldığı eserler yer alacak.
Sergide ayrıca “Sergi Turları” ile Antrog grubu ve Orhan Besikçi’nin konuşmacı olarak yer alacağı “Söyleşi” programları da düzenlenecek.
 
Ücretsiz etkinliklere katılmak isteyen izleyiciler kayıt yaptırarak katılabilirler. 
 
 
Ugˆur Engin Deniz, “Taraflar”
 
18 sanatçı tarihi Bıçakçı Han’da
 
İzmir Bu¨yu¨ksehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı önemli bir ku¨ltu¨rel miras olan Tarihi Bıçakçı Han Sözleşme sergisine ev sahipliği yapacak.
 
Sergide yer alacak sanatçılar; İleri-dönüşüm ve bio-art sanatçısı Ali Kanal, seramik, metal ve taş gibi materyallerle çalısan Aycan Genlik, seramik ve cam sanatçısı Cem Atmaca, akademisyenlerden oluşan moda tasarımcısı Doğunun Cadıları Kolektifi, son yıllarda daha çok atık kağıt ile u¨retim yapan Du¨nya B. Atal, genç mu¨zisyen Ege Bulut, performans sanatçısı ve ressam Etem Şahin, görsel sanatçı Ezgi Yakın, video remix ve kolaj sanatçısı Hande Zerkin, ileri-dönu¨su¨m ve kolaj sanatçısı Habip Arkın Cihangir, ses tasarımcısı ve akademisyen Sinan Kestelli, akademisyen fotoğrafçı Nezaket Tekin, heykeltraş Onur Kocaer, video sanatçısı Özgu¨r Demirci, akademisyen ressam Şeyma Gu¨zelaydın, video ve bio-art sanatçısı Uğur Engin Deniz, çağdaş dansçı Yiğit Özgu¨r Ürkmez, grafiti sanatçısı Zarife Arslan.
 
Sergi prodüksiyonunu ArtMeet kurucu ve yürütücüsü Özgür Aydek üstleniyor.
 
Sözleşme Sergisi Tarihi Bıçakçı Han’da hafta içi her gün 09.00 - 17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.