Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Afife sahneye geri dönüyor

Afife sahneye geri dönüyor

Afife sahneye geri dönüyor02 Eylül 2024 - 04:09
Milliyet Sanat, eylül sayısında odağına tiyatroyu alıyor ve kapağına Demet Evgar ile bu ay prömiyer yapacak yeni oyunu “Afife”yi taşıyor.
Her ayın kültür sanat gündemini berlirleyen Milliyet Sanat dergisi, yeni sezon başlarken tiyatroya odaklanıyor. Okurları eylül sayısında, bu ay prömiyer yapacak “Afife” oyunu üzerine Demet Evgar ile yapılmış detaylı bir söyleşi karşılıyor. Afife’nin hikâyesinden ilham alınmış hayali bir tiyatro kumpanyasını anlatan müzikal, Evgar’ın 20 yıllık hayali. Sahne sanatları bölümünün dikkat çeken konularından biri de Yiğit Sertdemir’in, ustası Genco Erkal’ı anlattığı yazısı. Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde bu yıl öne çıkanlar, yeni sezon öncesi sahneden son haberler ve “Madama Butterfly” ile dikkat çeken soprano Serenad Burcu Uyar ile söyleşi de bu bölümde yer alıyor.
 
 
Plastik Sanatlar sayfaları, teknolojinin toplum üzerindeki etkilerini ve bedenin estetik formlarını ustalıkla işlediği eserleri St. Petersburg’daki Erarta Müzesi’nde düzenlenen “In Motion” sergisinde izleyiciyle buluşan Ali Alışır ile yapılmış röportajla açılıyor. Matisse’in “Kırmızı Stüdyo” tablosunda sergilenen sanat eserlerini bir asır sonra ilk kez yeniden bir araya getiren; Fondation Louis Vuitton’un New York Modern Sanat Müzesi ve Danimarka Ulusal Müzesi ile iş birliği içinde düzenlediği “Matisse: The Red Studio” sergisi ile devam ediyor. 
 
Beterböcek’i özlemişiz
 
Tim Burton tam 36 yıl sonra yeniden “Beterböcek” âlemine dönüşü ile başlayan Sinema bölümünde, Aslı Özge ile “Faruk” film üzerine söyleşi ve Sevin Okyay’ın ‘beyazperdeden geçmiş en güzel insan’ Alain Delon yazısı yer alıyor. Francis Ford Coppola’nın üzüm bağlarını satarak finanse ettiği rüya projesi “Megalopolis” de bu sayının öne çıkan konularından. Müzik sayfalarında deneyimli kalemlerden müzik dünyasından yeni gelişmeler, Bozcaada Caz Festivali, Afrika müziğindeki yükseliş ve çellist Nil Kocamangil ile 4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali üzerine yapılmış röportaj yer alıyor.
 
Edebiyat sayfalarında yeni bir edebi tür olarak dikkat çeken iklimkurgu inceleniyor. Her yıl Amerikan Kütüphaneler Birliği’nin düzenlediği Yasaklı Kitaplar Haftası vesilesiyle ABD’de yasaklı kitaplar dosyası, Mevsim Yenice’nin son öykü kitabı “Fil Gözü” Foça’da kurulan Foça Sanat Köyü ve bu ay çıkan yeni kitaplar da bu bölümün konuları arasında. Eşyaların patriyarkası nedir, ne yapar sorusu etrafında şekillenen; Ayşegül Oğuz ve Özge Akdeniz’in hazırladıkları podcast serisi “Kullanma Kılavuzu” ile dergi son buluyor.