Milliyet Sanat
Milliyet Sanat »Yazarlar » Seçkin Selvi | Yeni Dönem - Yeni Oyunlar
11 Ekim 2019 - 09:10
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve İstanbul Devlet Tiyatroları yeni dönemin perdelerini açıyorlar. İki ödenekli tiyatronun oyunlarına bir göz atalım:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları

Felatun Bey ve Rakım Efendisi

 

Yazan: Ahmet Mithat Efendi, Oyunlaştıran-Yöneten-Şarkı sözleri: Selçuk Soğukçay, Müzik: Ali Otyam, Dekor:M. Nurullah Tuncer - Senem Gelgi, Kostüm: Canan Göknil, Işık: Murat İşçi, Efekt: Murat Yüzbaşıoğlu, Hareket Düzeni: Yasemin Gezgin Yavuzcan, Oynayanlar: Pınar Pamuk, Osman Kaba, Nur Saçbüker, Arda Aydın, Aslı Aybars, Ayşegül İşsever, Doğan Şirin, Zeynep Ceren Gedikali, Emrah Can Yaylı, Emrah Derviş Soylu, Engin Gürmen, Ezgim Kılınç, Fahri Kıncır, Sinan Bengier,Gizem Akkuş, Sarin Karadaş, Bekir Aksoy, Berfu Aydoğan, Esen Koçer, Seda Yılmaz.

 

 

Macbeth

Kukla ve dramatik oyunculuğun iç içe geçtiği bu uyarlamada Macbeth sürrealist bir yorumla seyirci karşısına çıkıyor. William Shakespeare’in yazdığı, Ulviye Karaca’nın yönettiği oyunda; Damla Cangül, Direnç Dedeoğlu, Gökçer Genç, Kubilay Penbeklioğlu, Mana Alkoy, Nurdan Kalınağa, Nilay Yazıcıoğlu, Tuğrul Arsever rol alıyor.

 

 

İki Efendinin Uşağı

 

 

 
 

Pantolone, kızı Dottore'yi oğlu Slvio ile evlendirmeye karar vermiştir ve evinde bir tören düzenler. Gençler birbirlerine aşıktır ancak daha önce Pantolone'nin kızını evlendirme sözünü verdiği ve öldüğünü sandıkları Federico Rasponi'nin bu törene gelmesiyle işler karışırCarlo Goldoni’nin yazdığı, Aslı Öngören’in yönettiği oyunda, Yılmaz Aydın, Çağlar Ozan Aksu, Doğa Başak, Dolunay Pircioğlu, Eraslan Sağlam, Hamit Erentürk, Murat Bavli, Murat Coşkuner, Murat Güreç, Muzaffer Berışa, Müslüm Tamer, Seda Çavdar, Volkan Öztürk, Yeliz Gerçek, Buğra Özgün, Ali Murat Altunmeşe rol alıyor.

 

 

Ay, Carmela

 

İspanya iç savaşında Franco rejimi tarafından rehin alınan iki varyete oyuncusu Carmela ve Paulino istemedikleri bir gösteriye zorlanırlar. Bu süreçte yaşadıkları olaylar nedeniyle birbirlerini, evliliklerini, sevgilerini, savaşı sorgularlar. Jose Sanchis Sinistera’nın yazdığı, Yalçın Baykul’un çevirdiği, Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda, Ada Alize Ertem, Çağatay Palabıyık, Erkan Akkoyunlu rol alıyor.

 

 

Vahşi Batı

 

 

Sam Shepard, ünlü oyunu “Vahşi Batı”da rekabete sürüklenen insanların kapitalizmin çarkları arasında nasıl öğütüldüğünü anlatıyor. Amerikan toplumunun vitrininde sunulan “kutsal aile” kavramının irdelendiği bu çarpıcı öyküde, babaları çöle savrulmuş iki oğulun çatışmasının ardında yaşanan parçalanmışlık ve yozlaşma göz önüne seriliyor. Ergun Üğlü’nün yönettiği oyunda Ahmet Saraçoğlu, Alev Oraloğlu, Eraslan Sağlam, Serdar Orçin rol alıyor.

 


Karıncalar – Bir Savaş Vardı

Bir asker, nedenini bilmediği ve hiçbir şeyini anlayamadığı savaşta firar eder. Özgürlüğe koşup sevgilisine kavuşacağını sanırken ayağı bir mayına kilitlenir. İşgal için gittiği topraklarda kendine esir olan asker, hayatta kalabilmek için, topuğunu mayından ayırmamak zorundadır. Boris Vian ve John Steinbeck'in metinlerinden yola çıkarak Gökhan Aktemur'un oyunlaştırdığı, Ergun Üğlü'nün yönettiği oyunda Mert Turak rol alıyor.

 

 

Söz Veriyorum

 

 


2. Dünya Savaşı sırasında kuşatma altındaki bir şehirde yaşanan umutsuzluk ve yıkım sürecinde üç arkadaşın hayat mücadelesi içinde yaşadıkları aşkı konu alır. Aleksei Arbuzov’un yazdığı Hülya Karakaş’ın yönettiği oyunda Can Ertuğrul, Ebru Üstüntaş, Murat Coşkuner rol alıyor.

 

 

Amanvermez Avni

1908 yılındayız. Amanvermez lakabıyla anılan dönemin en hızlı hafiyesi Avni ve arkadaşları bir yandan padişahtan gelen emirle yanmış adam olayını çözmeye çalışırken diğer yandan gizli bir doğum yaptırıp vicdanının sesine yenik düşen bir ebeye yardım etmektedir. Ebu’s Süreyya Sami’nin yazdığı Selçuk Yüksel’in oyunlaştırıp yönettiği oyunda Burak Davutoğlu, Burhan Yeşilyurt, Can Alibeyoğlu, Cihan Kurtaran, Defne Gürmen, Emre Şen, Gülce Çakır, Murat Üzen, Neslihan Ayşe Öztürk, Ozan Gözel, Özgür Atkın, Pınar Aygün, Volkan Ayhan rol alıyor.

 

 

Şahane Züğürtler

 

 
 

Sovyet devriminden sonra pek çok Rus asilzadesi batı ülkelerine kaçtı. Ouratieff çifti de bu ailelerden biridir. Çar'a ait yüklüce bir serveti de beraberinde getiren çift bu paraya dokunmaz, çeşitli evlerde hizmetçilik ve uşaklık yaparak hayatlarını sürdürmeye devam ederler. Jacques Deval’ın yazıp Haldun Dormen’in yönettiği oyunda; Barış Çağatay Çakıroğlu, Buğra Can Ildırışık, Can Başak, Can Doğan, Ceylan Çete, Çağrı Özgür Hün, Dilay Taşkaya, Hakan Güner, Müge Akyamaç, Onur Şirin, Özgün Akaçça, Süeda Çil rol alıyor.

 

 

Bizim Aile

Sadık Şendil’in yazdığı Aziz Sarvan’ın yönettiği oyunda, Alp Tuğhan Taş, Berk Samur, Cihat Faruk Sevindik, Ercan Demirhan, Esra Ülger, Funda Postacı Kıpçak, Gülsün Odabaş, Müge Çiçek Türkoğlu, Nevzat Çankara, Onur Demircan, Pınar Demiral, Serkan Bacak, Tankut Yıldız, Tarık Köksal, Tevfik Şahin, Yalçın Avşar, Yiğit Ali Uslu, Zeki Yıldırım, Züleyha Karyağdı rol alıyor.

 

 

Saadet Hanım

Ahmet Levent Pala’nın yazdığı Saadet Hanım, Tolga Yeter rejisiyle sahneye taşınıyor. Tenha bir banka şubesi, günün öğle saatleri. Emekli ilkokul öğretmeni Saadet Yurtlu parasını çekmek için bankaya gelir. Bugün aynı zamanda oğlu Sermet'in de doğum günüdür ve oğlu için sürpriz yapmayı planlamaktadır. Ancak bugüne dair sürprizleri olan sadece Saadet Hanım değildir. Oyunda; Arda Alpkıray, Cafer Alpsolay, Elyesa Çağlar Evkaya, Esen Koçer, Hazal Uprak, Müslüm Tamer, Nilgün Kasapbaşoğlu, Selim Can Yalçın, Serap Doğan, Şenay Bağ, Vildan Türkbaş, Çağlar Ozan Aksu, Seda Yılmaz, Asrın Gurur Kuyucak rol alıyor.

 


Uzlaşma

Bir süre önce ayrılan Anna ve Pierre artık bir çift olmasalar bile hala ebeveyndir ve oğullarıyla iletişim konusunda sıkıntı çekmektedirler. Bu nedenle sürekli birbirlerini suçlayıp tartışarak hem kendilerinin hem de çocuklarının yaşamını cehenneme çevirirler. Sonunda sorunu çözmek için aile mahkemesinin atadığı arabulucular eşliğinde uzlaşma toplantılarına katılmaya ikna olurlar. Chloe Lambert’in yazdığı Aslı İçözü’nün yönettiği oyunda Gökçer Genç, Işıl Zeynep, Yeliz Şatıroğlu, Zeliha Bahar Çebi rol alıyor.

 

 

Tatlı Kaçık

 

 

Mr. Tanner ile paylaştığı evinde, çöp toplayarak yaşayan, çevresindeki her şeye sonsuz bir sevgi ve şefkatle bağlı Opal’in kendi halindeki yaşamı üç davetsiz misafirin gelişi ile umulmadık şekilde değişir. Sol, Gloria ve Brad kendi hesaplarının peşinde Opal’in huzur dolu yaşamına giriverirler. John Patrick’in yazdığı, Ahmet Levendoğlu ve Hasan Levendoğlu’nun çevirdiği, Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda, Ayşe Kökçü, Çağlar Polat, Eylül Soğukçay, İbrahim Can, Mehmet Soner Dinç, Mert Aykul rol alıyor.

 

 

Kahvede Şenlik Var

 

 
Kadın erkek rolleri, toplumsal kurallar ve bu kurallar çerçevesinde biçimlenen insan ilişkilerinin tartışmaya açıldığı Kahvede Şenlik Var; bir kadın ile bir erkeği karşı karşıya getirir.  Kadın ve erkek, sonunda evlenme niyetiyle denize nazır bir kahvede buluşurlar. Evlilikten beklentilerin, hayallerin ve düş kırıklıklarının dillendirildiği bu bol eğlenceli sohbetin sonu nereye varacaktır? Sabahattin Kudret Aksal’ın yazıp Murat Ozan’ın yönettiği oyunda, Derya Çetinel, Ertan Kılıç, Özgür Dereli rol alıyor.

 

 

Ocak’ta Bahar

2. Dünya Savaşı’nda Yugoslavya adındaki ülkede büyük bir değişim başlar. 1940 yılından sonra kapalı kapılar ardında yaşanan açlık ve yokluk içinde umudun ve sevginin hikâyesi işlenir. Emir Kusturica’nın Underground (Yeraltı) adıyla sinemaya aktardığı  oyunda savaşın yarattığı güç dengesinde sömürünün ve manipülasyonların yerini sorgularken çok kültürlülüğün yaşandığı bu topraklarda kardeşin kardeşi öldürmesine tanık oluruz. Duşan Kovaçeviç’in yazdığı M. Nurullah Tuncer’in yönettiği oyunda Aslı Nimet Altaylar, Caner Çandarlı, Tankut Yıldız, Alp Tuğhan Taş, Gürol Güngör, Onur Şirin, Serap Doğan, Cihat Faruk Sevindik, Berk Samur, Çağlar Ozan Aksu, Hakan Gümüş, Destan Batmaz, Elyesa Çağlar Evkaya, Buğra Can Ildırışık, Hazal Uprak, Aslı Şahin, Damla Cangül Yiğit, Gül Yıldırım, Ayşe Günyüz, Mana Alkoy rol alıyor.

 

 

On İki Öfkeli Adam

 

 

Şüphelinin suçlu olduğunun genel kabul görüldüğü jüride, bir üye bu karara karşı çıkarsa ne olur? Reginald Rose’un yazıp Arif Akkaya’nın yönettiği ve 12 jüri üyesi üzerinden adalet kavramını sorgulayan oyunda Ahmet Özarslan, Ali Gökmen Altuğ, Burteçin Zoga, Enes Mazak, Erkan Akkoyunlu, Gün Koper, Kutay Kırşehirlioğlu, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Nihat Alpteki, Rahmi Elhan, Serdar Orçin, Selçuk Yüksel rol alıyor.

 

 

Ben Çağırmadım

 

Yazacağı yeni romana konu arayan Mithat, o akşam yakın dostlarını ve doğaüstü yetenekleriyle etrafta ün salmış Madam'ı akşam yemeğine davet eder. Mithat'ın amacı hem mesleğine dair biraz gözlem yapmak hem de misafirleri ile keyifli bir akşam geçirmektir. Ancak işler hiç beklenmedik bir şekilde ilerler.  Noel Coward’ın yazdığı Reşiha Vafi ve Vasfi Rıza Zobu’nun çevirip Engin Gürmen’in yönettiği oyunda; Aslı Seçkin, Betül Kızılok Bavli, Engin Gürmen, İrem Arslan, Neşe Ceren Aktay, Pelin Budak, Tolga Yeter rol alıyor.

 

 

Can Yeleği

Mülteci bir Anne yaşamaya mecbur kaldığı bir düzenin içinde, yeterince tanımadığı bir coğrafyada, savaşın bıçak gibi kestiği eski hayatına tutunup yeni olanla baş etmeye çabalar.  Aynı kaderi paylaştığı komşusu da savaşın sürüklediği ve eşitlediği diğer kadındır. Gönül Kıvılcım’ın yazdığı Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda Elçin Atamgüç rol alıyor.

 

 

Hayal-i Temsil

 

 

 

Eski makyör Dikran Efendi'nin; hayalle hatırayı iç içe geçiren masalı; sahnenin "ilk kadın"ları Afife Jale ve Bedia Muvahhit'i; çocuklukları, aşkları, tutkularıyla, ilk kez seyirci karşısına çıktıkları sahnede, Darülbedayi sahnesinde bir araya getiriyor. Ahmet Sami Özbudak’ın yazıp Yiğit Sertdemir’in yönettiği oyunda Hümay Güldağ, Şebnem Köstem, Yiğit Sertdemir rol alıyor.

 

 

Komik-i Şehir Naşit Bey

Türk Tiyatrosu'nun önemli adlarından Naşit Özcan'ın yaşamından kesitler sunan oyun, 19. yüzyıl sonundan 20. yüzyıl ortalarına kadar olan süreçte tiyatromuzun, özellikle de Tuluat Tiyatrosu'nun sıkıntılı dönemlerini, Naşit ve Tiyatrosu'nun yaşadıkları üzerinden aktarıyor.. Gökhan Eraslan’ın yazıp Ali Yaylı’nın yönettiği oyunda; Ada Alize Ertem, Bora Seçkin, Can Tarakçı, Emrah Can Yaylı, Erkan Akkoyunlu, Fahri Kıncır, Göksel Arslan, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Özgür Dağ, Rahmi Elhan, Semah Tuğsel, Sinan Bengier, Şeyda Arslan, Rıdvan Çelebi, Deran Özgen rol alıyor.

 

 

Geç Kalanlar

Yaşadığımız her günü güzel bir güne dönüştürmek varken, "güzel bir gün"ün bize çıkıp gelmesi için öylece oturup bekleriz. Geç Kalanlar, sordukları ve sordurduklarıyla seyircisine derinlikli bir yüzleşmenin resmini gösteriyor. Pervin Ünalp’ın yazıp Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda; Defne Gürmen, Elçin Atamgüç, Vildan Gürelman, Zafer Kırşan rol alıyor.

 

 

Hisse-i Şayia (Bir Evlilik Komedisi)

İbnürrefik Ahmet Sekizinci'nin oyunu; ayrıldıktan sonra da didişmeye devam eden ve biricik kızlarını bir türlü paylaşamayan ("hissei şayia") karı kocanın bitip tükenmek bilmeyen kavgalarını konu alıyor. Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği oyunda; Aybar Taştekin, Hikmet Körmükçü, Selma Kutluğ, Uğur Dilbaz, Yağmur Damcıoğlu Namak, Zeynep Göktay Dilbaz, Zihni Göktay, Tarık Şerbetçioğlu rol alıyor.

 

 

Matruşka

 

Bir kadın... bir erkek... bir ilişki... kavgalar, çatışmalar, ayrılıp barışmalar, kopamayışlar...  Varoluştan bugüne değişmeyen rutine, iki insanın birbirini tanıma, anlama, bir arada yaşama mücadelesine yeniden ve farklı bir yorumla yaklaşan Matruşka, ilişkilerde ideali arama uğraşını mercek altına alıyor. Tuncer Cücenoğlu’nun yazıp Bora Seçkin’in yönettiği oyunda Cem Karakaya, Derya Yıldırım rol alıyor.

 

 

Son

 

Tüm bilgi dijital ortama aktarılmış, insanlar tek tek damgalanıp sınıflarına göre bölgelere yerleştirilmiş ve hafızalarını silen bedava yemeklerin etkisiyle her şeyi unutmaya başlamışlardır. Değiştirilmemiş gerçeklerin yazılı olduğu tek şey, tüm diğer belgelerle birlikte yok edilen işaretli kağıtlardır. Özgür Kaymak’ın yazıp yönettiği oyunda; Emre Çağrı Akbaba, Tarık Köksal, Aslı Menaz, Aslı Şahin, Ayşem Yağmur Ulusoy, Can Alibeyoğlu, Cemal Ahhan Şener, Ercan Demirhan, Onur Demircan, Özgür Atkın, Volkan Öztürk, Neslihan Ayşe Öztürk, Zeki Yıldırım rol alıyor.

 

 

Hastalık Hastası

 

Hastalık Hastası, Klasik Fransız Tiyatrosu’nun kurucularından Moliere’in  yazdığı, Tolga Yeter’in yönettiği oyunda Ayşecan Tatari, Barış Çağatay Çakıroğlu, Çağrı Büyüksayar, Çiğdem Gürel, Gün Koper, Hüseyin Tuncel, Sevinç Erbulak, Şükrü Türen, Uğurtan Atakan, Orhan Erhan Yıkılmaz, Yalgın Yeter, Şirin Asutay rol alıyor.

 

 

Nora (Bir Bebek Evi)

Henrik Ibsen, maddi baskı altında rekabete sürüklenen bireylerin yıkımını ve yok olan değerleri ele alırken, insan onuru ve kişiliğinin eşsiz yanına vurgu yapıyor. Konusunu gerçek yaşamdan alan başyapıtında gerçek sevgi üzerine kurulmayan birlikteliğin ve birey olarak kadının varolamadığı bir yuvanın nereye savrulacağını gösteriyor. Ali Gökmen Altuğ’un yönettiği oyunda, Berna Adıgüzel, Cengiz Tangör, Hakan Arlı, Mert Tanık, Nurdan Gür, Reyhan Karasu,  Yeşim Koçak rol alıyor.

 

 

 

İstanbul Devlet Tiyatrosu

Sahibinin Sesi

 

 

 

Zembul ve Bilal'in aşkını çok kültürlülüğün, parçalanmanın, deliliğin izlerini sürerek etkileyici bir ifadeyle anlatan oyun. 

Yazan: Sevim Burak, Yöneten: İskender Altın, Dekor tasarım: Şirin Dağtekin Yenen, Kostüm tasarımı: Çevren Sarayoğlu, Işık tasarımı: Akın Yılmaz, Müzik: Cem İdiz, Koreografi: Sibel Sürel, Dramaturgi: Canan Kırımsoy, Oynayanlar: Fatih Topçuoğlu, Ebru Aytürk, Lebib Gökhan, Meltem Evcioğlu, Oğuz Tunç, Eren Özyalçın, Murat Yatman, Esra Akbaş, Tayfun Sav, Duygu Başkaya, Berk Sezenler, Burak Aksak, Ecesu Sevindik, Melis Özpaça.

 

 

Profesyonel

 

 
 

Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal, politik  atmosferi anlatan oyunda kırk yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikâyesine tanık oluyoruz.

Yazan: Duşan Kovaçeviç, Çeviren: Başar Sabuncu, Bilge Emin, Rejisör: Işıl Kasapoğlu, Dekor Tasarımı: Nurettin Özkönü, Kostüm Tasarımı: Gülümser Erigür, Işık Tasarımı: İ. Önder Arık, Müzik: Cenap Oğuz, Oynayanlar: Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli,  Cenap Oğuz.

 

 

İstasyon

 

 

 

Yolu istasyona düşen üç kadının zamanla bu mekanın mutlu esirleri haline gelip, kendi kabukları içinde yaşamaya mahkum olmalarını anlatan oyunda karakterlere hayat veriyor.

Yazan: Olexandr Viter, Çeviren: Senem Cevhe, Yöneten: Ali Atilla Şendil, Dekor ve Kostüm Tasarımı: Şirin Dağtekin Yenen, Işık Tasarımı: Nejat Karaorman, Oynayanlar: Gamze Yapar Şendil, Berrin Akhasanoğlu, Zeynep Alper.

 
 
 
 
Bayrak
 
 
 
 

Bayrak oyunu cinayetle son bulan bir ihanetin bir aileyi nasıl çöküşe sürüklediğini anlatırken ilişkiler üzerinden aile kavramı, iletişimsizlik ve şiddet olgularını sürprizli bir kurgu ve içerikle sorguluyor.

Yazan: Berkun Oya, Yöneten: Kubilay Karslıoğlu, Dekor Tasarımı: Behlüldane Tor,Kostüm Tasarımı: Selin Ölçen, Işık Tasarımı: Akın Yılmaz, Müzik: Murat Gedikli, Koreografi: Çağdaş Agun, Dramaturg: Günay Ertekin, Oynayanlar: Ali İpin, Gönen Aykaç, Can Şıkyıldız, Zeynep Kızıltan, Murat Sarı, Can Albayrak, Emir Üstündağ.

 

 

Karmakarışık

 

Richard Phillips adında saygın bir bakan rakip partinin sekreteriyle küçük bir kaçamak yapmak için bir otel odası tutar. Ancak ikili otel odasında bir cesetle karşılaştıklarında olaylar içinden çıkılmaz ve karmakarışık bir hâl alır.

 

Yazan: Ray Cooney, Çeviren: Haldun Dormen, Kemal Uzun, Yöneten: Haldun Dormen, Dekor Tasarım: Savaş Çevirel, Kostüm Tasarım: Mihriban Oran, Işık Tasarım: Serhat Akın, Koreograf: Yeşim Alıç, Oynayanlar:  Erkan Taşdöğen, Fatih Kahraman, Ali Ersin Yenar, Ece Okay, Özden Çiftçi, Ebru Demirdöven, Aral Seskir, Sinan Cem Çabuk, Cem Şahin, Suzan Sabancı.  

 

 

 

 

Kaçış 3

 

Ergenlik çağındaki bir çocuğa aşırı ilgi göstermekle, kişisel özgürlük tanımanın ortası nasıl bulunur? Çocuklarınızın hayatına ne kadar müdahale edebilirsiniz? Sanal dünyada bambaşka karakterlere bürünerek yaptıkları şeylerden sonra onları ne kadar tanıyabilirsiniz? Kontrolü kaybettikten sonra işin sonu nereye varabilir?

Yazan: Jennifer Haley, Çeviren: Eda Söylerkaya, Yöneten: Metin Belgin, Dekor Tasarımı: Hakan Dündar, Kostüm Tasarımı: Gülhan Kırçova, Işık Tasarımı: Yakup Çartık, Görsel Efekt Tasarımı: Erkan Cerit, Oynayanlar: Ahmet Mark Somers, Rüyam Perihan Dirin, Aslı Büşra Sarınç, Enis Daniş.

 

 

Düdüklüde Kıymalı Bamya

 

 
 

Düdüklüde Kıymalı Bamya, yaygınlaşan dedikodu ve eğitimsiz toplum kültürünü eleştirirken, bunlara karşı olanların ötekileştirilmesini sorguluyor. Sabah kahveleri, fal tutkuları ve içi boş anlamsız sohbetleriyle küçük burjuva kadınlarının duyarsızlıklarına komik bir bakış sergiliyor.

 

 

Yazan: Memet Baydur, Yöneten: Serap Eyüboğlu, Dekor Tasarımı: Sertel Çetiner, Kostüm Tasarımı: Serpil Tezcan, Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz, Müzik : Türkü Deyiş Çınar, Dramaturgi: Şafak Eruyar, Oynayanlar: Sevinç Niş, Ayla Baki Yücesoy, Emin Maltepe, Ece Koroğlu, İpek Gülbir, Demet Ergün, Türkü Deyiş Çınar, Rami Çakır.

 

 

 

 

Keloğlan Keleşoğlan

 

 

 
Keloğlan Keleşoğlan’da, sıradan bir hayatın içinden çıkıp birden sıra dışı olaylar yaşamaya başlayan Keloğlan'ın hayata ve olaylara bakışının değişmesi, kendi içindeki dinamikleri fark etmesi anlatılıyor. Keloğlan geliyor.  
 

Yazan & Yöneten: Ulviye Karaca, Dekor Tasarımı: Zeki Sarayoğlu, Kostüm Tasarımı: Melike Başkan, Işık Tasarımı: Zeynel Işık, Dekor ve Kostüm Proje Uygulama: Burcu Melek Bozan, Müzik: Kemal Günüç, Koreografi: Yener Turan, Kukla ve Mask Tasarımı: Ulviye Karaca, İlhan Ateş.

 

 

Turta Girmemiş Orman

 

 

Turta Girmemiş Orman’ın yamacındaki dağın lezzetli çileklerini yemesi yasaklanan ejderha ve arkadaşı Devcan’ın maceralarını anlatan bir çocuk oyunu. 

Yazanlar: Dila Er-Gözde Kısa, Yöneten: Elif Erdal, Dekor Tasarımı: Şirin Dağtekin Yenen, Kostüm Tasarımı: Medina Yavuz Almaç, Işık Tasarımı: Akın Yılmaz, Müzik: Deniz Gürzumar, Koreografi: İzmir Tenim, Dramaturg: Günay Ertekin.