Milliyet Sanat
Milliyet Sanat »Yazarlar » Seçkin Selvi | Yaşamımızdan Sanat Hiç Eksilmesin

Yaşamımızdan Sanat Hiç Eksilmesin

20 Mart 2020 - 11:03
Bir yandan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen’in görevlendirilmesine karşı çıkanlar, bütün sanat dostları ve sanat emekçileri tarafından şiddetle kınanıyor.

Ama bir yanda bu çirkinlikler sergilenirken, öte yanda da sanatçılar karantina günlerine de emekleriyle ışık tutmayı başarıyorlar. Dünyanın önemli müzeleri, orkestraları, kütüphaneleri dijital ortamda eserlerini dünya halklarına sunuyorlar. Ülkemizde de tiyatro, edebiyat, müzik alanlarındaki sanatçılarımızın karantina günlerindeki özel katkılarını sunmak istiyorum. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde de Kadro Pa topluluğu dijital ortamda bir oyun sunacak.

 

Macbeth Mutfakta

 

Kadro Pa, 27 Mart Tiyatro Günü’nde “Macbeth Mutfakta” oyununu online olarak sahneleyecek. Konuyla ilgili Kadro Pa’dan yapılan açıklama şöyle: 

 

“İçinden geçtiğimiz korona günlerinde bütün sanatsal faaliyetlerin iptal edilmiş ve ertelenmiş olmasının verdiği üzüntüyü biraz olsun hafifletmek ve tiyatroseverlere ulaşmak adına ONLINE’ız! Ekibimizin çok sevilen ve yıllardır yurtiçinde ve dışında oynanan “Macbeth Mutfakta”   oyununu 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Youtube/ Kadro pa kanalında canlı olarak oynayacağız. Shakespeare’in ünlü Macbeth trajedisinin obje tiyatrosu formatında bir menemen (soğanlı) tarifi olarak uyarladığımız “Macbeth Mutfakta” online oyununa hepinizi bekliyoruz.”

 

 

 
 

Macbeth Mutfakta Shakespeare’in ‘Macbeth’inden uyarlanmış bir obje tiyatrosu örneği. Bu oyunda “Macbeth” hikâyesinin mekânı mutfak. Tarif edilmeden de pişirilebilir bir yemek (k) tarifi sırasında geçen oyunun karakterleri ise mutfak eşyaları.

 

Proje: KADRO PA, Shakespeare’den uyarlayan–aktaran: Simge Günsan, Yönetmen: Burak Tamdoğan, Müzik: Evren Gülseven, Argın Aytaç, Işık Tasarım: Melda Tuzluca, Teknik Uygulama: Can Girgin, Video ve Fotoğraflar: Beyoğlu İdman Yurdu.

 

* * * * *

Yekta Kopan Öykülerini Okuyor

 

 

 
 

Her akşam 21.00’de instagram hesabında.

* * * * *

 

 

 

 

KUMBARACI50’den her akşam youtube yayını

 

 

 
 

Kapı açık kalmış - ?20:30’da Kumbaracı50’den yayında!
?https://www.youtube.com/user/AltidanSonraTiyatro

?

 

* * * * *

Gülsin Onay’dan on-line konser - pscp.tv

 

 
 
 

* * * * *

 

Beyti Engin ve Hale Engin

“Karantina Sohbetleri” ile canlı yayında pscp.tv

 

 

 

 

* * * * *

 

Metropolitan Sanat Müzesi 569 Sanat Kitabını

Ücretsiz Olarak Kullanıma Açtı –OPENCULTURE.COM

 

 

* * * * *

 

Hermitage Müzesi istediğiniz anda kapılarını açıyor

 

 

 

OPENCULTURE.COM

 

* * * * *

 

Sevdiğiniz bütün türlerde filmler

 

 

 
 

1,150 ücretsiz film – OPENCULTURE.COM

 

* * * * *

 

Vatikan Kitaplığındaki binlerce yapıt internette

 

 

 

OPENCULTURE.COM

* * * * *

 

Berlin Filarmoni Orkestrası on-line