Milliyet Sanat
Milliyet Sanat »Vitrindekiler »Kitap » Zombniler: Kültürel Bir Tarih

Zombniler: Kültürel Bir Tarih

<< Önceki | Sonraki >>
Zombniler: Kültürel Bir Tarih Kitap Adı : Zombniler: Kültürel Bir Tarih
Yazar : Roger Luckhurst
Çevirmen : Begün Kovulmaz
Yayınevi : Koç Üniversitesi Yayınları
Tür : İnceleme - Eleştiri
Fiyat : 24
Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından Tarih kategorisinde yayımlanan Zombiler: Kültürel Bir Tarih raflardaki yerini aldı. Birkbeck Üniversitesi İngiliz Dili ve İnsani Bilimler Bölümü’nde modern ve günümüz edebiyatı profesörü Roger Luckhurst’un kaleme aldığı kitap, Begüm Kovulmaz tarafından Türkçeye kazandırıldı. Roger Luckhurst kitabında, eşikteki bir gotik canavarın kendine özgü kültürel tarihini ve köleliğin zor ve dilsiz dünyasından kapitalist dünyanın kalbine, hatta küresel popüler kültürün şebekelerine ulaşırken yaptığı yolculuğu anlatıyor.
Kitap Hakkında

Koç Üniversitesi Yayınları’nın (KÜY) Tarih kategorisinde yayımladığı kitabı Zombiler: Kültürel Bir Tarih raflardaki yerini aldı. Birkbeck Üniversitesi İngiliz Dili ve İnsani Bilimler Bölümü’nde modern ve günümüz edebiyatı profesörü Roger Luckhurst’un kaleme aldığı kitap, Begüm Kovulmaz tarafından Türkçeye kazandırıldı.

 

Zombiler başlangıçta aristokrat vampirlerin ve mumyaların çürümekte olan yoksul akrabası, korku filmlerinde ancak çeperde yer bulan bir yaşayan ölüydü. Sıranın kendisine gelmesini beklerken sürekli konak değiştirdi; sonunda küresel bir figüre dönüştü.

 

Artık zombi kıyameti filmlerine, çizgi romanlarına ve romanlarına, televizyon dizilerine ve bilgisayar oyunlarına rastlamadan adım atmak mümkün değil. “Zombi” sözcüğü standart niteleme sıfatlarından birine dönüştü; zombi bilgisayarlar, zombi bankalar, zombi şirketler, zombi ekonomi, zombi hükümetler, zombi hukuk davaları dünyasında yaşıyoruz. Bunlar zombileşiyor çünkü asıl varoluş hallerine temsil, kontrol veya bilinç kaybı eşlik ediyor; ölüler ama bunu henüz bilmiyorlar, otomatiğe bağlamış halde yaşıyorlar.

Zombiler, eşikteki bir gotik canavarın kendine özgü kültürel tarihini ve köleliğin zor ve dilsiz dünyasından kapitalist dünyanın kalbine, hatta küresel popüler kültürün şebekelerine ulaşırken yaptığı yolculuğu anlatıyor.

 

 

Tümü