Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Zoe Saldana Eartha Kitt mi olacak?

Zoe Saldana Eartha Kitt mi olacak?

Zoe Saldana Eartha Kitt mi olacak?04 Mart 2014 - 01:03
"Avatar" filmi ile geniş kitlelerce tanınan Zoe Saldana'nın yeni projesinde Amerikalı yıldız Eartha Kitt'i canlandıracağı iddia ediliyor

"Star Trek" ve "Avatar" serileri ile dünya çapında tanınmaya başlayan Amerikalı oyuncu Zoe Saldana'nın yeni yapımında Amerikalı yıldız Eartha Kitt olacağı iddia edildi.

 

The Telegram'da yer alan habere göre Kitt'in biyografik filmi olarak tasarlanan yapım, Amerikalı yıldızın, oyunculuk, dans ve şarkıcılığı kapsayan başarılı kariyerine henüz başladığı 1950'li yıllarda geçecek. İddialara göre Saldana, henüz ismi konulmamış film için başrol olarak düşünülüyor ve yapımcılarla görüşmeler başlamış durumda. Saldana geçtiğimiz sene Amerikalı şarkıcı, şarkı sözü yazarı, piyanist ve insan hakları savunucusu Nina Simone'u canlandırmak için bir projeye dahil olmuş ancak ten rengi Simone'unkinden daha açık olduğu için role uygun olmadığına dair ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Filmin vizyon tarihi 2013 olarak belirtilmiş ancak ertesinde bir gelişme yaşanmamıştı.

 

25 Aralık 2008 yılında hayatını kaybeden Eartha Kitt, Orson Welles tarafından "dünya üzerindeki en heyecan verici kadın" olarak betimlenmişti. Kitt 1943 yılından ölümüne dek aktif bir şekilde çalışmayı sürdürmüştü.

 

Eartha Kitt'in "Santa Baby" performansı;