Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Bu hafta vizyona girecek filmler

Bu hafta vizyona girecek filmler

Bu hafta vizyona girecek filmler07 Ekim 2022 - 11:10
Türkiye'de sinema salonlarında bu hafta 5’i yerli olmak üzere 7 yeni film vizyona girdi. İşte, bu hafta sinemalarda izleyicilerle buluşacak yapımlar hakkında bilgiler.
Kim Bu Aile?
 
Cengiz Bozkurt ve Nurgül Yeşilçay’ın başrollerde olduğu yerli komedi filmi Kim Bu Aile?, kariyerinin en önemli operasyonunda başarısız olunca açığa alınan ve kendisini bu duruma düşüren çeteyi gizlice takip edebilmek için devraldığı tavuk restoranında istemeden çok başarılı olan başkomiser Adem Haberdar ile operasyonda ona destek veren ailesinin hikâyesini anlatıyor.
 
Komutan
 
Yönetmenliğini Selahattin Sancaklı ve Mert Kılıç'ın üstlendiği, senaryosunu Mert Kılıç'ın yazdığı, başrollerini Mert Kılıç ve Aslıhan Güner Kılıç'ın paylaştığı dram, askeri, savaş ve aksiyon türündeki Türk sinema filmi Komutan; Suriye, El-Bab'ta öldürülmüş olan Türk askerlerinin cenazelerini oradan alıp Türkiye'ye getirmekle görevlendirilen 4 kişilik bir timin, bu macera sırasında terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmaları konu alıyor.
 
Yasaklı Köy
 
Aziz Özuysal’ın yönettiği Yasaklı Köy, gittikleri köyün cinlerin etkisi altında olduğunu öğrenen Gaffar ve ailesinin yaşadıklarını anlatıyor. Oğlunun evlenmesini isteyen ve bu yüzden gelin adayı arayan bir anne, istemediği için büyü ile büyük oğlundan ayırdığı eski gelini Nara’nın önerdiği bir kızı görmeye karar verir. Onun bu öneriyi kabul edebilmesinin nedeni, Nara’nın da büyü ile onları kontrol etmesidir. Kendisine önerilen genç kızı görmeye dayısı Mehmet, anneannesi Melahat ve annesi Fidan ile birlikte giden Gaffar, köye girdikleri an kendilerini tuhaf olayların içinde bulur.
 
 
İçimdeki Varlık
 
İçimdeki Varlık, kampa giden bir grup arkadaşın başlarına gelenleri konu ediyor. Bir grup arkadaş, kampa gitmeye karar verir. Başlarda her şey yolundadır. Kamp alanını gezmeye başlayan gençler, bir mağara keşfeder. Gençler, çok geçmeden keşfettikleri bu mağarada mahsur kalır. Senaryosunu İbrahim Yılmaz’ın yazdığı ve yönetmen koltuğunda Mustafa Özer’in oturduğu filmin oyuncu kadrosunda ise Şevki Özcan, Burcu Genç, Metin Kırmızı ve Funda Yıldız bulunuyor.
 
Efsane Takım: Bilim Kahramanları
 
Suat Emuce’nin senaryosunu yazıp, yönettiği 87 dakikalık yerli animasyon filmi Efsane Takım: Bilim Kahramanları, Türkiye'nin ilk yerlü süper kahraman animasyon filmi. Geliştirdiği bir biyolojik silahla doğadaki oksijen dengesini bozarak dünyayı tehlikeye sürüklemek isteyen Sutung, öncelikle Türkiye’de bulunan Beydağları, Kaçkar Dağları ve Kaz dağlarındaki ormanlara saldırır. Sutung’un dünyayı imha planı hızla ilerlerken bu korkunç haber, dünyayı felaketlerden kurtarmak ve korumak için kurulan Gizli Görevler Merkezi’ne ulaşmıştır. Merkezin yöneticisi Şef Ahmet, bu felaketten kurtulma planında, tarihteki önemli bilim insanlarından esinlenerek yetiştirilen Efsane Takım’ı görevlendirecektir. Efsane Takım; Hezârfen, Cezeri, Hayyan ve Lagari'den oluşmaktadır.
 
Amsterdam
 
Oyuncu kadrosunda Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Anya Taylor-Joy ve Robert De Niro’nun bulunduğu, David O. Russell’in hem yönetmenliğini yaptığı hem de senaryosunu yazdığı tarihi dram filmi Amsterdam, tanık oldukları cinayetin zanlısı haline gelen ve Amerikan tarihindeki en çirkin entrikalardan birini ortaya çıkaran üç arkadaşı takip ediyor. Birinci Dünya Savaşı sırasında asker olan Burt Berendsen, Harold Woodman ve hemşire Valerie Voze’un yolu, askeri bir hastanede kesişir ve kısa sürede yakın arkadaş olurlar. Onların hayatı, bir cinayete tanık olmalarıyla bambaşka bir hal alır. Tanık oldukları cinayetin şüphelisi olarak görülen Burt, Harold ve Valerie, kendilerini korumak için davayı araştırmaya karar verir. Onlar gerçeği ararken, Amerika tarihini sonsuza dek değiştirebilecek büyük bir gizemi ortaya çıkarır.
 
Evrenler Savaşı (Alienoid)
 
Uzaylılar, uzun süredir mahkumlarını insanların beyinlerine hapsetmektedirler. 2022 yılında, “Gardiyan” mahkumların insan beyinlerinden kaçmasını önlemek için zamanın kapısını açar. Bu sırada 600 yıl önceki geçmişte Muruk isimli sakar bir keşiş, Şimşek Atan Kız ile Kutsal Bıçak’ı önce bulmak ve büyük para ödülünü kazanmak için rekabete girişmiştir. Muruk’un nehirde bulduğu uzay gemisi ile başka bir şok edici başka bir gerçek ortaya çıkar.
 
Etiketler: film  vizyondakler  ekim