Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Yunan ressamdan İstanbul günlüğü

Yunan ressamdan İstanbul günlüğü

Yunan ressamdan İstanbul günlüğü02 Mart 2015 - 01:03
Yunan sanatçı Konstantinos Kerestetzis'in İstanbul'a yaptığı seyahatlerden yola çıkarak yaptığı çalışmaları, Sismanoglio Megaro Binası'nda sergilenecek
Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun  İstiklal Caddesi'nde yer alan Sismanoglio Megaro binası, 7 Mart- 29 Mart 2015 tarihleri arasında Konstantinos Kerestetzis’in, Hristos Gavras küratörlüğündeki resim sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi sanatçının İstanbul anılarını yansıtan eserlerden oluşuyor.
 
Londra, İspanya ve Atina’da pek çok bireysel sergi açan Konstantinos Kerestetzis’in eserleri Yunanistan, İspanya, İngiltere, Türkiye ve ABD’nin pek çok özel koleksiyon ve müzesinde bulunuyor.
 
İstanbul’da bir gezi günlüğü gibi okunabilecek eserlerinde Konstantinos Kerestetzis, 2006’dan bu yana ilham kaynağı olan ve mekanlarını, sakinlerinin portrelerini ve insanlarının gündelik hayatını kaydettiği bu görkemli şehre bir saygı duruşunda bulunmak istiyor. Ressam eserlerini öncelikle İstanbul’da, ‘İstanbul’ temalı üçlemesini aslında tamamlamadan sergilemeyi tercih ediyor.