Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Yılın ilk Picasso eseri satışı yarın

Yılın ilk Picasso eseri satışı yarın

Yılın ilk Picasso eseri satışı yarın05 Şubat 2013 - 07:02
2013 yılının ilk Picasso'ya ait eser satışı yarın Sotheby's müzayede evinde gerçekleştirilecekDünyaca ünlü müzayede evi Sotheby's, bugün Londra'da gerçekleştireceği Empresyonist ve Modern Sanat Müzayedesi'nde dünyaca ünlü ressamların eserlerini satışa sunacak.

Müzayedenin en dikkat çekici eseri Picasso'ya ait. Picasso'nun 1932 tarihli "Pencerenin Yanında Oturan Kadın / Woman Seated Near a Window" olarak da bilinen, metresi ve en önemli ilham perisi olarak bilinen Marie-Thérèse Walter’dan esinlenerek yaptığı resminin 56.2 milyon dolar civarında bir fiyata alıcı bulunması bekleniyor.

8 yıllık ilişkisi en iyi eserlerini doğurdu

1927 yılında Marie-Thérèse Walter 17 yaşındayken ve 45 yaşındaki Picasso hala ilk eşi Olga Khokhlova ile birlikteyken görüşmeye başlayan çiftin ilişkisi, 1935 yılında kızları Maya'nın doğumunun ardından Picasso'nun sürrealist fotoğrafçı ve ressam Dora Maar ile ilişki yaşaması üzerine sona ermişti. Picasso'nun en beğenilen eserleri Marie-Thérèse Walter'dan ilham alarak yaptığı eserler olarak biliniyor.

Müzayedede satışa sunulacak diğer parçaların arasında yaklaşık 50 yıldır el değiştirmeyen, Katalan ressam Fundacio Joan Miro’nun 1945 tarihli eseri "Woman Dreaming of Escape" de bulunuyor. Miro'nun tablosunun 12.7 ile 19.2 milyon dolar arasında bir fiyatla satılması tahmin ediliyor.

Monet'nin nilüferleri de satışta

Açık artırmada Monet'nin 1914 ile 1917 yılları arasına tamamladığı nilüfer serisinden bir eser satışa sunulacak. Sanatçının 1914-1917 yılları arasında yaptığı "Nympheas avec reflets de Hautes Herbes" adlı bu tablosunun tahmini satış fiyatı 19.2 ile 28.7 milyon dolar arasında değişiyor.