Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Yerdeki gözlüğü sanat eseri sandılar

Yerdeki gözlüğü sanat eseri sandılar

Yerdeki gözlüğü sanat eseri sandılar27 Mayıs 2016 - 04:05
İki genç, San Francisco Modern Sanat Müzesi'nin yerine bir gözlük koyunca, müze ziyaretçileri gözlüğü de sanat eseri sandı. Sosyal medyada paylaşılan olay, gençlerin müzedeki eserlere karşı tepkisini ortaya koydu
San Francisco'lu iki genç, pazartesi günü San Francisco Modern Sanat Müzesi'nin bir köşesine gözlük bırakıp duvara künyesini yazarak sansasyon yaratmayı başardı.
 
Sanat galerisinin ziyaretçileri, yerdeki gözlüğü sanat eseri zannedip fotoğrafını çekmeye başladı ve gözlüğün karşısında uzun süre vakit geçirip künyede yazılanları okudu. Gözlüğü galeriye yerleştiren ve Twitter'da @TJCurda ve @k_vinnn adını kullanan gençler, ziyaretçilerin gözlüğü seyretmesini ve fotoğrafını çekmesini Twitter'dan paylaştı ve 56 bini aşan retweet aldı.
 
Gençler, müzede sergilenen eserlerden mutlu olmadıklarını gerekçe göstererek böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini açıkladı.  Deneyin fikir babası, Twitter’dan yaptığı paylaşımında ise, "En can sıkıcı yanı, geri dönüp gözlüğü alarak hiç bir şey olmamış gibi davranmaktı" dedi.