Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Yeldeğirmeni duvarlarına Polonya damgası

Yeldeğirmeni duvarlarına Polonya damgası

Yeldeğirmeni duvarlarına Polonya damgası16 Haziran 2014 - 10:06 | Sepe ve Chazme 718'nin ortak çalışması, Yeldeğirmeni'nde bir binanın cephesinde yer alıyor.
2012'den beri Mural İstanbul girişimiyle sokak sanatı çalışmalarının yapıldığı Yeldeğirmeni semtinde bu kez Polonyalı sokak sanatçıları duvarları canlandırdı
ÖZGE KARA
 
Kadıköy ilçesinde bulunan Yeldeğirmeni semtinin sokakları, 2012’den bu yana Mural İstanbul Festival ekibinin girişimiyle her geçen gün biraz daha renkleniyor. Üçüsünün Ağustos ayında başlayacağı festival, şimdilerde ön bir hazırlıkla Polonya merkezli Adam Mickiewicz Enstitüsü işbirliği ve Street Art Common Experience projesi kapsamında gerçekleşen bir etkinlikle mahalle sokaklarını açık hava galerilerine dönüştürmeye devam ediyor. Bu kez Talimhane Sokak’ta bir köşede kesişen iki bina üzerinde gerçekleşen çalışmalar, Türkiye Polonya diplomatik ilişkilerinin 600. yılı çerçevesinde Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü Polonyalı sokak sanatçıları M-CITY, Chazme 718 ve Sepe’nin yetenekleriyle şekilleniyor. Yeldeğirmenini ziyaret eden herkes bu duvar festivaline davetli.