Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Versus Art Project'te 'Hacimsiz Seyir'

Versus Art Project'te 'Hacimsiz Seyir'

Versus Art Project'te 'Hacimsiz Seyir'03 Kasım 2016 - 11:11
M. Ali Çakır'ın 17 Kasım-10 Aralık arasında ziyaret edilebilecek, İstanbul'daki ilk kişisel sergisi, sanatçının son iki yılda ürettiği işlerden oluşuyor
Versus Art Project 17 Kasım – 10 Aralık 2016 tarihleri arasında M. Ali Çakır’ın İstanbul’daki ilk kişisel sergisi ‘Hacimsiz Seyir’e yer veriyor.
 
M. Ali Çakır’ın son iki yılda ürettiği işlerden oluşan ‘Hacimsiz Seyir’ başlıklı sergi, sanatçının bilinçaltının katmanları arasında gizli kalan düşüncelerin, özgürlük arayışıyla yüzeye kavuşma hallerini seyirciyle buluşturuyor.
 
Figürler ve onları neredeyse kuşatan ayrıntıları merkeze aldığı çalışmalardan oluşan sergisinde sanatçı farklı boyutlardaki tuvalleri ve kağıt işleri bir araya getiriyor.
 
Çakır’ın kozalarını yırtıp, birer özne konumuna ulaşmak için etrafındaki ayrıntılarla çekişme halinde olan figürleri, anlaşılma kaygısından uzak yansımalar oluşturuyor. Varlık ve yokluk, özne ve nesne arasında, yan yana duran ama yönsüz, odağını kaybetmiş, birbirinin içine süzülen, eriyen, yer yer katılaşan bir takım ilksel sahneler oluşturuyor.