Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Vatikan Venedik Bienali’ne pavyon kuruyor

Vatikan Venedik Bienali’ne pavyon kuruyor

Vatikan Venedik Bienali’ne pavyon kuruyor28 Ekim 2012 - 07:10
Vatikan seneye düzenlnecek Venedik Bienali'nde yer alacakVatikan’ın gelecek yıl 1 Haziran-24 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Venedik Bienali’ne pavyon açacağı açıklandı. Bu konu, 2009’dan beri gündemdeydi. Vatikan Müzeleri’nin direktörü Antonio Paolucci, konuyla ilgili olarak 2010’da “Papa hem en iyi çağdaş sanat eserlerini seçmek hem de eleştirilere maruz kalmamak istiyor” diyor.


Bir İtalyan gazetesi Vatikan pavyonunda, 10’a yakın, değişik ülkelerden kadın ve erkek sanatçının İncil’in ilk 11 bölümüyle ilgili eserlerinin olabileceğini belirtti.
2013 Venedik Bienali’nin küratörlüğünü üstlenen Massimiliano Gioni bianelin başlığını da belirledi. New York’taki New Museum’un da direktörlerinden olan Gioni, bu yılki bienali ‘ansiklopedik saray’ başlığında düzenleyecek.


Ansiklopedik Saray konseptinin sanatçı Marino Auriti ‘nin bir tasarımına dayandığını söyleyen Gioni, bu temayı şu cümlerle açıkladı: “Dünyanın tüm bilgilerine ev sahipliği eden, insanlığın tekerlekten uyduya bütün keşiflerini bir araya getiren hayali bir müze.”