Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Van Gogh resimleriyle dijital puzzle

Van Gogh resimleriyle dijital puzzle

Van Gogh resimleriyle dijital puzzle21 Aralık 2012 - 02:12 | Puzzle oyununda, Van Gogh'un otoportresi ve Yıldızlı Gece gibi en tanınmış eserleri yer alıyor.
"Van Gogh Alive" sergisi ana sponsoru Abdi İbrahim'in Facebook sayfasında yer verdiği ödüllü puzzle oyunu yoğun ilgi görüyor2012 yılında asırlık şirketler arasına giren Abdi İbrahim, yüzüncü yıl kutlamaları şerefine Singapur’daki dünya prömiyerinin ardından Türk sanatseverle buluşturduğu Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi kapsamında sosyal medyada ilgi çekici yeni bir projeye daha imza attı.

Van Gogh tablolarının puzzle şeklinde dağılmış parçalarını bir araya getirmeye çalışılmasından hareketle hayata geçirilen oyun, zorluk derecesine göre üç seviyede oynanıyor.

Seçilen seviyedeki puzzlelarını en kısa sürede bitiren yarışmacılar, oyunda top listeye girmeye hak kazanıyor. Her hafta sıfırlanan top listede ilk beş kişi arasına giren yarışmacılar, o hafta için belirlenen yarışma için özel olarak tasarlanmış hediyeyi kazanıyor. Büyük bir keyifle oynanan oyun kaydedilebilirken, bu özellik yardımıyla yarışmacılar istedikleri zaman oyunun heyecanına geri dönebiliyor.

Şirketin Facebook sayfasında daha önce düzenlediği, Van Gogh’un en bilinen eserleri arasındaki farkları bulma yarışmasında ise toplam 100 kişiye yarışma için özel dizayn edilen hediyeler gönderildi. Yarışma süresince yaklaşık 7 milyon kişiye ulaşılırken, 200 bin kişi sayfa ile etkileşime geçti.

Sergi 3 Ocak'a kadar Ankara'da

Ekim ayından itibaren Ankara’nın sosyal hayatına farklı bir renk getiren Van Gogh Alive, sosyal medyada da renkli yarışma ve uygulamalara ev sahipliği yaparken, gücünü insana verdiği değerden alan Abdi İbrahim’in Facebook ve Twitter sayfalarını takip edenler kamuoyunda büyük ses getiren sergi için ücretsiz bilet kazanma fırsatı yakalıyor. Ayrıca Abdi İbrahim Facebook ve Twitter hesaplarından sergi ile ilgili güncel bilgiler takip edilebiliyor.

Yarışmacılar, Ankara Cer Modern'de 3 Ocak'a kadar sürecek Van Gogh Alive sergisine ücretsiz giriş kazanabiliyor.

Oyunu oynamak için: https://www.facebook.com/abdiibrahimilac