Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Uğur Derman SSM’de

Uğur Derman SSM’de

Uğur Derman SSM’de 01 Ekim 2012 - 07:10
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) 2012 güz dönemi “Yetişkin Eğitimleri”, 10 Ekim’de başlıyor.SSM’nin düzenlediği Yetişkin Eğitimleri programında ilk olarak Uğur Derman’la Hüsn-i Hat Buluşmaları gerçekleştirilecek. Prof. Uğur Derman’ın 10 Ekim’de başlayacak olan seminlerinde, kullanılan alet ve malzemelerden hat sanatının gelişip çeşitlenmesine kadar pek çok konu ele alınacak. Eğitim kapsamında, yeni teknolojik düzenlemeyle sergilenen SSM Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu’ndan örnekler de incelenecek. El yazması kitaplar, kıt’a ve murakkaalar, levha ve hilyeler gibi hüsn-i hat eserleri hakkında bilgi verilecek. 6 hafta sürecek seminerler,10 Ekim -21 Kasım tarihleri arasında her çarşamba, 11.00-13.00 saatlerinde düzenlenecek.
Alanının önde gelen ustalarından biri olan Prof. Uğur Derman, 2009 yılında “Geleneksel Sanatlar” dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü aldı. 2010’da, kitap sanatı alanında, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması amacıyla verilen UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri ödülüne layık görüldü.
Eğitimlere, SSM’nin internet sitesindeki “Eğitim Programları” sayfasından kayıt yaptırılabilir. Ayrıca, (0212) 277 22 00 / 137-164 numaralı telefondan bilgi alınabilir..

Etiketler: eğitim  hat  SSM  uğur derman