Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Üç boyutlu yazıcıdan kitap

Üç boyutlu yazıcıdan kitap

Üç boyutlu yazıcıdan kitap17 Temmuz 2013 - 02:07
Amerikalı sanatçı Tom Burtonwood, rölyeflerden oluşan akordeon bir kitabı tamamen üç boyutlu yazıcıda bastıBugüne kadar elbiseden tabancaya birçok ürünün ortaya çıkarılmasında kullanılan 3 boyutlu yazıcılar, Chicagolu sanatçı Tom Burtonwood tarafından bir kitap üretiminde kullanılacak.

"Dokular ve rölyeflerden bir kitap yaratmanın hoş olacağını bir süredir düşünüyordum," diyen Burtonwood, kitabın planlarını da internet üzerinden indirilmek üzere koydu.



Burtonwood, fikrin ilham kaynağını şu şekilde açıklıyor: "Projenin itici gücü, Chicago'da bulunan ünlü sanat okulu Columbia College'ın açacağı, "istek üzerine baskı" ve "fotoğrafik" kitaplar sergisi için yaptığı çağrı oldu. Bu "yayın" benim gönderim olacak. Şu an için akordeon formatının en gerçekçi görüntüyü verdiğini düşünüyorum, ama ileride geleneksel ciltli bir kitabı da 3 boyutlu yazıcıda basmak isterim."

Orihon (Accordion Book) ("Orihon (Akordeon Kitap)") isimli kitap, üç boyutlu yazıcıda basılmış menteşeler ve üçü Burtonwood'a ait altı farklı sanat eseri ve bu eserlerin listelendiği bir sayfadan oluşuyor.