Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Türkan Şoray için dev sergi

Türkan Şoray için dev sergi

Türkan Şoray için dev sergi15 Mart 2013 - 09:03 | Şoray'ın Cüneyt Arkın ile oynadığı 1964 ypımı "Gözleri Ömre Bedel"den bu kare de sergide yer alıyor.
Türk sinemasının "sultanı" için açılan fotoğraf sergisi, 26 bin metrekarelik bir alana yayılacak
Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray için dev bir fotoğraf sergisine imza atılıyor. "Geçmişten Geleceğe İz Bırakan Türkan Şoray Fotoğrafları" adlı sergi 27 Mart'ta Kale Outlet Center'da açılacak. Sergi kapsamında Kale Outlet Center’ın 26 bin metrekare olan tüm alanı, tüm koridorları, mağaza vitrinleri Türkan Şoray'ın fotoğraflarıyla donatılacak. Yaşayan bir isim için yapılmış en büyük sergi olma iddiasını taşıyan sergi için Guinness Rekorlar Kitabı'na da başvuruda bulunulacak.

1 ay boyunca izlenebilecek olan sergi için büyük arşiv çalışması yapılmış; tam 50 kişi farklı kaynaklardan Türkan Şoray fotoğraflarını arayıp bulmuş. Elde edilen 1.500 adet fotoğraf en yeni teknoloji ile basılmış; fotoğrafların basımı ise 1 ay sürmüş. Türkan Şoray fotoğraflarının satışından elde edilecek olan tüm gelir İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı’na bağışlanacak.