Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Türk çağdaş sanatının son dönem örnekleri Uzakdoğu'da

Türk çağdaş sanatının son dönem örnekleri Uzakdoğu'da

Türk çağdaş sanatının son dönem örnekleri Uzakdoğu'da07 Eylül 2012 - 07:09
Contemporary Istanbul, Türk çağdaş sanatını dünyayla buluşturmayı hedefliyorTürk çağdaş sanatını uluslararası platformda sunmak için çalışmalar yürüten Contemporary Istanbul, genç ve usta sanatçıların eserlerinden oluşan "Encounters" sergisini, Uzakdoğu’ya taşıdı. Seul'deki çağdaş sanat galerileri ve kültür mekanlarıyla bilinen Isandong semtindeki Ara Center'da açılan sergi 26 Eylül’e kadar sürecek. Küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın yaptığı “Encounters: Turkish Contemporary Art in Korea - Karşılaşmalar: Türk Çağdaş Sanatı Kore’de” adlı sergide, 54 sanatçının video, yeni medya, enstelasyon, pentür, fotoğraf ve heykelden oluşan 100 eseri ilk defa bu kadar geniş bir seçkiyle Uzakdoğu’da sergileniyor. Serginin “Transitions: From Modern to Contemporary” başlıklı bölümde ise Burhan Doğançay, Komet, Erol Akyavaş, Hüsamettin Koçan, Bedri Baykam gibi Türk sanatının güçlü isimlerinin eserleri sanatseverlerle buluşuyor.

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, Türk çağdaş sanatını dünyayla buluşturmayı misyon edindiklerini belirterek, “Türkiye’de çağdaş sanat giderek güçleniyor. Biz bu süreci daha hızlandırmayı, Türk çağdaş sanatını ve sanatçılarımızı uluslararası platformlara taşımayı amaçlıyoruz. Bu sergi sergi, Türk çağdaş sanatının küresel çapta bilinirliğini artıracak” dedi.

Serginin küratörü Hasan Bülent Kahraman ise şunları söyledi: “Türkiye ve Güney Kore’nin yolları, 1950’li yıllardan günümüze kadar çeşitli nedenlerle kesişiyor ve birbirini etkiliyor. Bu sergi, batıdaki en Doğulu ülkenin, doğudaki en ‘Batılı’ ülkeyle olan temasını vurguluyor. Türkiye’deki çağdaş sanatın yenilikçi, öncü ve çok yaratıcı damarını yakalıyor ve sunuyor. Yaratıcılığın ve yenilikçiliğin evrensel başkentlerinden biri olan Seul’de Türkiye’den gelen sanatın bu boyutu özellikle önemli. Aynı şekilde gelenekle yeniliğin kesişen yolları da serginin hem Türkiye nezdinde hem de bu coğrafyadaki çarpıcı özelliklerinden biri.”

Sergide Kezban Arca Batıbeki, Ebru Uygun, Bahar Oganer, Ekrem Yalçındağ, Yıldız Sermet, Seydi Murat Koç, Seçkin Pirim, Haluk Akakçe, Ardan Özmenoğlu, Nermin Er, Ferhat Özgür, İrem Tok, Nazif Topçuoğlu, Sıtkı Kösemen, Çınar Eslek, Orhan Cem Çetin, Yaşam Şaşmazer ve Osman Dinç'in de aralarında bulunduğu sanatçıların çalışmaları yer alıyor.