Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Tracey Emin: 'Sanat eğitimi kalkarsa isyan çıkar'

Tracey Emin: 'Sanat eğitimi kalkarsa isyan çıkar'

Tracey Emin: 'Sanat eğitimi kalkarsa isyan çıkar'23 Ocak 2013 - 11:01
Özellikle şehir içinde yaşayan ve sorunlu gençlerin üzerinde sanat eğitiminin çok olumlu bir etkisi olduğunu belirten sanatçı uyardı: "2011 isyanlarından daha kötü olaylar çıkar"İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı sanatçı Tracey Emin, sanatı eğitimden çıkarmanın İngiltere'de olaylara sebep olacağını belirterek hükümeti uyardı.

Son seçimlerde Muhafazakarlar'ı destekleyen Emin, Muhafazakar Parti'nin Eğitim Bakanı Michael Gove'un, resim dersini ortaokul müfredatının önemli bir parçası olmaktan çıkaracak yeni yasayı "tekrar değerlendirmesi" gerektiğini belirtti.

İngiliz Independent gazetesine verdiği röportajda Emin, özellikle şehir içinde yaşayan çocuklar için yaratıcılıklarını gösterecekleri bir alanın hayati önem taşıdığını ve onları böyle bir alandan mahrum bırakmanın çok kötü sonuçları olacağını söyledi.

“2011'de Londra'da çıkan isyanın korkunç olduğunu düşünüyorsanız, bir de resimi müfredattan çıkardıktan sonra olacaklara bakın," diyen Emin, sanatın sorunlu gençler üzerindeki olumlu etkisinin ilk elden görenlerden biri olduğunu belirtti.

İngiltere'nin gölge Eğitim Bakanı Stephen Twigg, birkaç gün önce yeni İngiliz Eğitim sistemini "yaratıcılık derslerini gerilettiği" yönünde eleştirmişti.