Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Tophane saldırısına Mixer'dan cevap

Tophane saldırısına Mixer'dan cevap

Tophane saldırısına Mixer'dan cevap12 Mayıs 2014 - 03:05
Sokak sanatçısı Cins'in kişisel sergisi "Erör"ün açılışı sırasında gerçekleşen saldırıyla ilgili Mixer Galeri yetkililerinden açıklama geldi
Geçtiğimiz hafta cuma gecesi sokak sanatçısı Cins'in dış mekanlara yaptığı son dönem grafiti çalışmalarının devamı niteliğindeki kişisel sergisi 'Erör'ün açılışı sırasında gerçekleşen saldırı ile ilgili olarak sergiye ev sahipliği yapan Tophane'deki Mixer Galeri'nin yetkilileri, resmi Twitter hesabından konu ile ilgili açıklama yaptı. Sanatı geniş kitlelere ulaştırma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Mixer yetkilileri açıklamasına şöyle devam etti: "9 Mayıs 2014 akşamı sergimizin açılışını gerçekleştirmek için sanatçı ve sanatsever arkadaşlarımızla bir araya geldik. Ancak bizim için son derece anlamlı olan bu gecede istemediğimiz bir takım tatsızlıklar yaşadık. Sanatın ruhuna ve birleştirici gücüne aykırı olan bu olay bizi çok üzdü. Böyle bir olayın ülkemizde bir daha gerçekleşmemesini arzu ediyoruz. Tophane sakinleriyle bugüne kadar kurduğumuz iyi ilişkinin en iyi şekilde süreceğine inancımız sonsuz. Mixer olarak aynı heyecanla yolumuza devam edeceğiz."
 
Mixer yetkilileri, olayın ardından polise ifade verildiğini ve sürecin devam ettiğini de açıkladı. Tophane'de, 21 Eylül 2010 tarihinde de benzer bir olay yaşanmış, sergi açılışı sırasında davetlilerin sokakta içki içtiği gerekçesiyle yaklaşık 20 kişilik bir grup galerilere saldırmıştı. Olayda ziyeretçilerin aralarında olduğu beş kişi yaralanırken, üç galeride hasar meydana gelmiş, yedi kişi de gözaltına alınmıştı.
Etiketler: tophane  mixer  cins  galeri  saldırı  9 mayıs  2014  graffiti  grafiti  açıklama