Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Televizyon programında tablo bulundu

Televizyon programında tablo bulundu

Televizyon programında tablo bulundu31 Aralık 2013 - 03:12
BBC’nin antika programı Antiques Roadshow’da 17. yüzyıl meşhur Flaman ressamı Anthony van Dyck’e ait bir tablo keşfedildi.

Katılımcıların antik eşyalarını sunarak uzmanlardan görüş aldıkları televizyon programı 'Antiques Roadshow'da, Rahip Jamie MacLeod getirdiği tablo ile sunucu Fiona Bruce ve sanat uzmanlarının dikkatini çekti. Program uzmanlarının, 400 sterline satın alınmış ve sözde sahte bu tablonun Anthony van Dyck’in orijinal eseri olduğu iddiası dünyaca tanınan Van Dyck uzmanı Dr. Christopher Brown tarafından da onaylandı ve değerinin 400.000 sterlin civarında olduğu belirlendi.

Kiliseye alınacak yeni çanlara fon sağlamak amacıyla programa katıldığını belirten MacLeod, tablodan elde edeceği gelirle sonunda çanları yenileyebileceği için oldukça memnun olduğunu söylerken, program sunucusu Bruce, “saklı bir sanat eserini keşfetmek herkesin rüyasıdır; gerçek bir Van Dyck keşfetmek inanılmaz heyecan vericiydi. Rahip MacLeod adına çok mutlu oldum” diye konuştu.

Anthony van Dyck, Kral Charles I döneminin önde gelen ressamlarındandı. Programda keşfedilen tablo ise Belçikalı bir yargıcın portresi ve 1695 Fransız saldırısında tahrip edilen, yedi yargıcın resmedildiği tabloya hazırlık olduğu düşünülüyor.