Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Tarihin minyatür anları geri geliyor

Tarihin minyatür anları geri geliyor

Tarihin minyatür anları geri geliyor17 Ekim 2013 - 02:10 | Michael Paul Smith, "Elgin Park" serisinde model arabalar kullanarak 1950'li yıllara geri döndürüyor.
Tarihin tozlu sayfalarına karışmış olan anılar artık küçük minyatürlerle yeniden hayat buluyorGeçmiş günleri düşününce herkesin içinde buruk bir his oluşur. Şaşaalı dönemler, çılgın danslar ve elbette klasik arabalar... Eski püskü fotoğraflarda bu anlara dair izler bulsak da, geçmişin tozlu sayfalarına gömülen bu anılar, bir adamın elinde yeniden canlanabilir.

Michael Paul Smith - "Elgin Park"


Pensilvanyalı sanatçı Michael Paul Smith işte tam olarak bu zaman makinesi işlevini gerçekleştiren bir adam. Profesyonel bir minyatür ustası olan Smith, geçmişi geri getirmek için 25 yılı aşkın süredir çalışıyor. İşten kalan zamanlarında tutkuyla nostaljik arabalar ve anlar hazırlayan sanatçı, bu minyatürlerle sahneler yaratıyor, eski arabaları eski görkemli dönemlerindeki halleriyle fotoğraflara yansıtıyor.

Michael Paul Smith - "Elgin Park"


Amerika'da bulunan Elgin Park'ı arkaplan olarak kullanan Smith, "Elgin Park" koleksiyonu ile biraz el işçiliği, biraz da perspektif yanıltma yöntemi sayesinde 1950'li yılların görkemini geri kazandırıyor. 20. yüzyılın kendisi için en büyük ilham kaynağı olduğunu belirten sanatçı, yaşanmış olması muhtemel tarihi anları yaratmayı sevdiğini söylüyor.

Michael Paul Smith - "Elgin Park"


elginpark.smugmug.com adresinde işlerini sergileyen sanatçı, işlerinin sırlarını da açıklamaktan geri kalmıyor. Flickr sitesinde yer alan galerisinde fotoğrafların yapım aşamalarını ve minyatürlerin yer aldığı dekorları da gösteren Smith, yaptığı işin inceliklerini daha da öne çıkarıyor. 25 yılını bu seriye adayan sanatçının çalışmaları geçmiş ile günümüzü iç içe geçiriyor ve birleştiriyor.

Michael Paul Smith - "Elgin Park"


Michael Paul Smith - "Elgin Park"