Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Tanınmış isimlerin tanınmamış fotoğrafları

Tanınmış isimlerin tanınmamış fotoğrafları

Tanınmış isimlerin tanınmamış fotoğrafları22 Temmuz 2013 - 07:07 | Ray Schatt tarafından çekilen James Dean ve Philippe Halsman tarafından 1954'te çekilen Grace Kelly portresi
New York'taki Throckmorton Fine Art tanınmış ibimlerin görülmemiş fotoğraflarından oluşan bir yaz sergisi açtıNew York Throckmorton Fine Art, "Fame" (Şöhret) ismini verdiği yeni sergisi ile James Dean, Marlene Dietrich, Kirk Douglas, Salma Hayek, Frida Kahlo gibi isimlerin bilinmeyen fotoğraflarını sergiliyor.

New York Throckmorton Fine Art genel müdürü Kraige Block'un seçtiği 45 fotoğrafla hazırlanan sergi politik liderleri, oyuncuları, ressamları, müzisyenleri, yazarları, fotoğrafçıları ve kraliyet ailesi üyelerini kapsıyor. Kraige Block sergiyle ilgili olarak, "Fotoğraf portreleri srarengiz olabilir. Tanınmış kişilerin yüzlerini gösterir ancak karmaşık kişilikleri dair işaretler verir ve şansla trajedinin karışık akışından izler taşır. Bu yaz için hazırlanan sergimizdeki fotoğrafları seçerken özellikle çok bilinmeyenlere, hatta kimileri daha önce halka hiç gösterilmemiş olanlara öncelik verdik" dedi.

Gandhi'den The Beatles'a portre seçkisi

Sergiyi gezen ziyaretçilerin 1858 yılında Matthew Brady tarafından çekilen Abraham Lincoln, Cecil Beaton tarafından 1930'larda çekilen Marlene Dietrich, Ray Schatt tarafından çekilen James Dean, George Platt Lynes tarafından çekilen Kirk Douglas ve Yul Brynner, Manuel Alvarez Bravo tarafından 1940'larda çekilmiş olan Frida Kahlo fotoğraflarını görebileceklerini söyleyen Block, aynı zamanda Gandhi, Jacqueline Kennedy, Liza Minelli, Theodore Roosevelt, D.H. Lawrence, Pablo Neruda, Pablo Picasso, Marilyn Monroe, The Beatles, the Dalai Lama ve kedisiyle birlikte Jean Michel Basquiat portrelerinin de görülebileceğini belirtti. Block, "Bu sergi toplumun son yüzyıl içinde idol olarak aldığı isimlerin bir kanıtı olacak" dedi.