Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Tadilat sırasında başyapıt bulundu!

Tadilat sırasında başyapıt bulundu!

Tadilat sırasında başyapıt bulundu!24 Ocak 2013 - 03:01 | Tablo Truva Prensesi Polyxena'nın öldürülmesini anlatıyor.
Ritz Oteli'ndeki yenileme sırasında 17. yüzyılın önemli ressamlarından Charles Le Brun'un eseri ortaya çıktıParis'de bulunan ve konakladığı isimler sebebiyle efsane haline gelen Ritz Oteli'ndeki yenileme çalışmaları sırasında, Fransa Kralı 14. Louis'nin "tüm zamanların en büyük Fransız sanatçısı" olarak andığı 17. yüzyıl Fransız ressamı Charles Le Brun'ün (1619-1690) eseri keşfedildi. Keşfedilen resmin orada olduğu kimse tarafından bilinmiyordu.

Christie's Müzayede tarafından satılacak olacak dev tablonun satış fiyatının 665 bin dolara (1,178 milyon TL) çıkabileceği düşünülüyor. Tablonun geliri, Muhammed Al Fayed'in oğlu ve Prenses Diana'nın erkek arkadaşı Dodi'nin anısına kurduğu vakfa aktarılacak.

Uzmanlar, Truva Prensesi Polyxena'nın öldürülmesini konu alan resmin, Le Brun'un 14.Louis'nin saray ressamı olup 17. yüzyıl Fransası'nda resim sanatının önemli isimlerinden biri haline gelmeden önceki dönemde yaptığı yağlı boya tablolardan biri olduğunu belirledi.

Coco Chanel'in 30 yıllık suitindeydi

Tablonun otele ne zaman geldiği ve ne zamandır otelde olduğu bilinmese de, Chanel moda evinin kurucusu Gabrielle "Coco" Chanel'in otelde 30 yıldan fazla yaşadığı suitlerden birini süslüyordu.

Christie's Müzayede'nin sanat danışmanı Joseph Friedman, Muhammed Al Fayed'in "tablonun bir müzenin koleksiyonuna girmeye layık olduğunu düşündüğü için" satılmasını istediğini, büyük bir koleksiyonun bir parçası olmayı hak ettiğine inandığını belirtti.

Ritz Oteli tarihinde Charlie Chaplin ve Ernest Hemingway'in tercih ettikleri konaklama yeri olmakla birlikte, 1997 yılındaki ölümcül araba kazalarından önce Prenses Diana ve Dodi'nin akşam yemeği yedikleri yerdi.