Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » T/Öz kitabı tanıtıldı

T/Öz kitabı tanıtıldı

T/Öz kitabı tanıtıldı24 Eylül 2018 - 12:09
Devrim Erbil’in resimleri ve sanat anlayışını konu alan, Yalın Alpay’ın yazdığı Devrim Erbil’de Öz’ün Ritmi: T/ÖZ adlı kitabın tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.
Destek Yayınları’nın Nişantaşı’ndaki ofisinde yapılan etkinlikte kültür sanat çevresinden pek çok değerli konuk Devrim Erbil ve Yalın Alpay’ı yalnız bırakmadı. Devrim Erbil resimleri üzerine keyifli sohbetlerin yapıldığı etkinlikte hem Devrim Erbil hem de Yalın Alpay’ın imzaladığı kitaplar konuklara hediye edildi. 
 
 
Devrim Erbil resimlerini anlama kılavuzu
Türk resminin en saygın ressamlarından Profesör Devrim Erbil’in resimleri ve sanat anlayışını konu alan Devrim Erbil’de Öz’ün Ritmi: T/ÖZ, Destek Yayınları’ndan çıktı. Yalın Alpay’ın kaleme aldığı kitap, Erbil resimlerine sanatsal bir görme biçimiyle nasıl yaklaşılabileceğine kılavuzluk ediyor. Erbil’i temsil eden Olcay Art’ın kurucusu Ömer Olcay, Alpay’ın kitabını, “Devrim Erbil resmini şimdiye değin en iyi anlayan ve anlatan” yapıt olarak niteliyor.
Elli yılı aşkın Akademi hocalığıyla, İstanbul Resim Heykel Müzesi Müdürlüğüyle, kazandığı pek çok ulusal ve uluslararası ödülle Türk resminin en üretken sanatçılarından Erbil’in müzelerde, yayınlarda, galerilerde, fuarlarda, müzayedelerde ve kamusal alanlarda karşılaştığımız resimleri, uzman olmayan gözleri dahi büyülerken, bilinçli bakışlar için çok daha fazlasını sunuyor.