Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Suh Jeong Min, "Sonsuza Dek" İstanbul'da

Suh Jeong Min, "Sonsuza Dek" İstanbul'da

Suh Jeong Min, "Sonsuza Dek" İstanbul'da14 Şubat 2013 - 04:02
Koreli Sanatçı Suh Jeong Min Türkiye'deki ilk kişisel sergisi "Sonsuza Dek / Eternally" ile Gallery LiNART'taKoreli sanatçı Suh, Jeong Min’in 18 eserinin yer aldığı Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Sonsuza Dek - Eternally” 13 Şubat 2013, Çarşamba günü Gallery LiNART'ta açıldı.

Suh, Jeong Min
Sanatçı Suh, Jeong Min eserlerini, tarihi 1500-1600 yıl öncesine dayanan, “Dak” adı verilen dut ağacından elde edilen geleneksel Kore kâğıdı olan, “Hanji”yi kullanarak yaratıyor. Dak ağacının iç tabakasından alınan parçaların kesildikten sonra kaynatılıp ağartılmasıyla yapılan “Hanji”den tahta sertliğinde küçük rulolar yaparak eserlerine hayat veren sanatçının kâğıttan tahtaya veya tersine yaptığı bu döngü, bağıran, ses çıkaran, esen, çağlayan, serbestçe akan bir izlenim oluşturuyor.

Derin anlamlar yüklü dokular

Min’in eserlerinde ortaya çıkan dokunun anlamı, rüzgar, toprak ve su dalgaları olurken aynı zamanda eserleri yeniden doğuş döngüsü olan reenkarnasyon, yin-yang, uzay ve arzu yokluğu gibi felsefi kavramları da temsil ediyor.

Gallery LiNART’ın Koreli sanatçı Suh, Jeong Min’in “Sonsuza Dek - Eternally” adlı sergisine ev sahipliği yapacağı sergi, 23 Mart 2013 tarihine dek sanatseverler tarafından görülebilir.