Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Sudan doğan resimler

Sudan doğan resimler

Sudan doğan resimler18 Ocak 2013 - 10:01
Çalışmalarında ağırlıklı olarak kişilik arayışları, aile, yuva üzerine yoğunlaşan Figen'in suluboya ve karakalemi bir araya getirdiği "Zor Bir Leke / Görev" adlı sergisi Artcore Space'de
Handan Figen sanat eğitimine ilk olarak Paris'te Parsons Paris School of Design and Arts'da başladı. Ardından 2005'te Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts de Paris'te güzel sanatlar eğitimine devam etti. 2004'te Parsons Paris Galeri'de ilk kişisel sergisini açan ve 2008'de French Institute Fine Arts Academy'nin gerçekleştirdiği Verdaguar Ödülü'e layık görülen Handan Figen şimdi de İstanbul'da izleyici karşısına çıkıyor. Çalışmalarında ağırlıklı olarak kişilik arayışları, sanat tarihi, aile, yuva üzerine yoğunlaşan Figen'in suluboya ve karakalemi bir araya getirdiği çalışmalarından oluşan "Zor Bir Leke / Görev" adlı sergisi Artcore Space'de 25 Şubat'a kadar izlenebilecek.



Handan Figen çalışmalarında iki farklı teknik kullandığına değiniyor: "Birincisi suluboya ikincisi ise karakalem. İki teknik de aslında çok bilinen ve her sanatçının kullandığı teknikler. Fakat ikisini bir kağıt üzerinde birleştirmek pek sık rastlanan bir şey değil. Bundan dolayı alışılagelmemiş bir görsel ortaya çıkıyor ve bu da ilgi çekiyor."

"Otoportre", Handan Figen.
Daha çok sürrealist bir tavra sahip olan Figen, bu sergisinde her resminin farklı bir hikaye sunduğunu belirtiyor. Sanatçı su damlasından çıkıyor izlenimi veren formlar ve imgeleri için ise şunları söylüyor: "Bir su damlasının doğuşuyla ortaya çıkıyor her şey. Sonra o su damlası suluboya yardımıyla renklerle dolarak gözle görünür hale geliyor ve tamamen kuruduktan sonra karakalem tekniğiyle yaptığım imgeler ortaya çıkıyor. Bu teknik tamamen yıllardır yaptığım malzeme araştırmaları sonucu ortaya çıktı. Suluboya kullanımım klasik suluboya tekniğinden çok farklı. Suluboyayı imgeleri betimlemek için değil daha sonra karakalemle tamamlanacak olan şekillerin, canlıların ve bazen peyzajların ipucu olarak kullanıyorum."