Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Son günde bunları atlamayın

Son günde bunları atlamayın

Son günde bunları atlamayın07 Kasım 2016 - 10:11 | Camila Rocha'nın 'The Seeds'i fuarın kaçırılmaması gereken işleri arasında.
Contemporary Istanbul'un son gününde kaçırmamanız gereken beş eseri seçtik
FİSUN YALÇINKAYA 
 
Contemporary Istanbul 11. yılında 20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçının 1500’den fazla eserini Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi’nde buluşturuyor. Bugün fuarın son gününde görmeden atlamamanız gereken beş eseri seçtik.
 
1- David Hockney, 'Sit Tatton Sykes': Galeri Lelong'un standında görebileceğiniz bu eser çağımızın en önemli ressamlarından Hockney'nin 2008 tarihli bir çalışması. 2017'de dünya çapındaki sergilerini izleyeceğimiz Hockney'i kaçırmamanızı öneriyoruz.
 
2- Gökçen Cabadan, 'İsimsiz': Cabadan geçtiğimiz yıl Öktem& Aykut galeride yılın dikkat çekici resim sergilerinden birine imza atmıştı. 2016 tarihli kağıt üzerine pastel boya işi de ilgiyi hak ediyor.
 
3- Khaled Jarrar, 'We Smuggled One Thousands Kaak': Savaş ve hayatta kalma mücadelesi dolu coğrafyasına dair işleriyle tanınan sanatçı Jarrar bu video ve heykel yerleştirmesinde duvardan geçirilen bin ekmeğin hikayesini anlatıyor.
 
4- Camila Rocha, 'The Seeds': Rocha'nın 'The Seeds' serisi izleyiciye bitkilerin görünümleri ve yarattıkları etkiye dair bir duygu aktarıyor. Krank Art Gallery standındaki serinin yerleştirmesini görmeden geçmeyin.
 
 
5- Jakob Kudsk Steensen, 'Primal Tourism: Tour': Moving Image Immersive Media tarafından Pulg-in Bölümü'ne getirilen bu iş 10 dakika 48 saniyelik bir artırılmış gerçeklik videosu. Bora Bora Adası'nın kıyamet sonrası haline yer veren videoda turistik mekan algısı ve doğa ilişikisi irdeleniyor.