Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Sokak sanatının yeni yıldızı: Bambi

Sokak sanatının yeni yıldızı: Bambi

Sokak sanatının yeni yıldızı: Bambi18 Ağustos 2014 - 05:08 | Bambi'nin Cambridge Dükü ve Düşesi portresi de beğenilen çalışmaları arasında bulunuyor.
Guardian’ın haberine göre “Dişi Banksy” olarak anılan Londralı graffiti sanatçısı Bambi’nin eserlerini satın almak için Kanye West’ten Brad Pitt’e birçok ünlü isim sıraya giriyor

2011 yılında Amy Winehouse’un ölümü üzerine Camden Town’da bir binanın girişine yaptığı graffitiyle geniş kitlelerin dikkatini çeken sanatçı Bambi’nin hayranları çoğaldı. Kanye West’in Kim Kardashian’a düğün hediyesi olarak Bambi’nin yaptığı Kardashian’ın yarı çıplak portresini hediye etmesiyle sanatçı iyice tanınırlık kazandı. Aynı Banksy gibi kimliğini gizli tutan sanatçı şimdi Rihanna, Robbie Williams, Brad Pitt gibi yıldızlardan sipariş alıyor.

 

Bambi’nin daha önce belediye meclisi tarafından sildirilen Winehouse resmi yeniden yapıldı ve Perspex denilen sert bir plastikle koruma altına alındı. Brad Pitt’in, sanatçının Cambridge Dük ve Düşesini resmettiği portresine 60 bin sterlin ödediği iddia ediliyor. Robbie Williams da sanatçının eserlerinden birini 2012 yılında satın almıştı.

 

Bambi eserlerinin tek temsilcisi Michael Sakhai, Bambi’nin anonim kalma konusunda kararlı olduğunu söylüyor. Sakhai, “Bambi gerçekten bir fenomene dönüştü ve bütün dünyada konuşuluyor, fakat kendisi gizli kalmak istiyor,” yorumunu yaptı. Bambi, anonim kalma sebebinin “güvenlik ve sanatsal özgürlük” olduğunu belirtiyor.

 

Bambi'nin Camden Town'da bulunan Amy Winehouse resmi
2012 yılında Londra Olimpiyatları için yaptığı eser