Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Seza Paker'den "Huzur Denizi"

Seza Paker'den "Huzur Denizi"

Seza Paker'den "Huzur Denizi"27 Aralık 2012 - 10:12 | Seza Paker'in "Huzur Denizi" sergisinde "Mathematics Museum", 1992.
Paker'in sergisi, gündelik yaşamdan, evlilikten, sanatsal performanstan, arşiv fotoğraflarından yola çıkarak Orta Doğu Filistin meselesine, 19. YY. oryantalizmine göndermeler yapıyor
Galerist, yaşamını İstanbul ve Paris'te sürdüren post-kavramsal sanatçı Seza Paker’in "Huzur Denizi / Sea of Tranquility" başlıklı yeni sergisine 19 Ocak'a kadar ev sahipliği yapıyor. İşleri çizim, performans, video, fotoğraf, ses yerleştirmesi olarak sınıflanan sanatçı, yıllardır arşivinde sakladığı serilerinin yanı sıra yeni ürettiği kolajlarını da bu sergide ilk kez izleyicilerle paylaşıyor. Ay’daki kraterin adı olan "Huzur Denizi" üzerinden isimlendirilen sergi kapsamında Paker’in "Untitled (Pur Pur)", "The Wall", "Mathematics Museum", "Untitled (Sea of Tranquility)" gibi daha önce ürettiği işlerinin yanı sıra aydınger kağıdı, fotoğraf ve çizimlerini birleştirerek oluşturduğu yeni kolajları da yer alıyor.

Eğitimini Paris Academie de Beaux Arts ve Ecole Camondo’da tamamlayan Seza Paker, "Huzur Denizi" sergisiyle gündelik yaşamdan, evlilikten, sanatsal performanstan, arşiv fotoğraflarından yola çıkarak Orta Doğu Filistin meselesine, 19. YY. oryantalizmine göndermeler yapıyor. Sergi ile eş zamanlı olarak, Ali Akay tarafından kaleme alınan ve Paker’in sanat hayatının değerlendirmesi niteliğindeki "Refleksif Akışkanlıklar" adlı bir kitaba da imza atıldı. Kitap Seza Paker’in son 30 yıllık çalışmasını ele alıyor.